'Sınırsız Dostluk' İçin Koşacaklar

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi’nin himayelerinde Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından organize edilen ‘Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’ yarın koşulacak.

Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği tarihi Selimiye Camii önünde sabah saat 09.00’da start alacak yarı maratonuna bine yakın profesyonel ve amatör sporcunun katılması bekleniyor.

2 ülke geçecekler

Selimiye önünden başlayacak olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, sporcuların Karaağaç’tan Pazarkule Sınır Kapısı’na doğru ilerleyerek, buradan pasaportsuz ve vizesiz Yunanistan’ın Kastanies Kasabası’na geçip kendilerine belirlenen güzergahı izlemelerinin ve yeniden pasaportsuz ve vizesiz Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaparak, Selimiye Camii önünde finişe ulaşmalarının ardından son bulacak.

“Sınırı çiple geçecekler”

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Haluk Kaya, dünyanın birçok ülkesinden organizasyona atletlerin katılacağını belirterek, “Maraton sonucunda birinciye bin lira ve tam altın, ikinciye 750 lira ve yarım altın, üçüncüye de 500 lira ve çeyrek altın hediye edilecek. Atletlerimiz, maraton güzergahında yer alan sınır kapılarını pasaportsuz, vizesiz şekilde bacağına takılan çip sayesinde geçecek” dedi.

Kaynak: İHA