Samandağlılar Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi

Yüzlerce Samandağlı Dünya Çevre Günü’nde bir araya gelerek pedal çevirdi.

Samandağlılar Dünya Çevre Günü İçin Pedal Çevirdi
Hatay’da Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Samandağ Kaymakamlığı, Samandağ Belediyesi ve yerel sponsorların katkılarıyla Samandağ Boran Bisiklet Spor Kulübü tarafından bisiklet turu düzenlendi.

Samandağ 75.Yıl Cumhuriyet Parkı’nda başlayan bisiklet turuna yüzlerce sporsever katıldı.

Etkinlikte Samandağ Belediyesi tarafından su ve gıda ürünleri ikram edildi. Samandağ Belediyesi tarafından hediye edilen kaskları takan sporcular, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde tura başladı.

Samandağ 75. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda başlayan bisiklet turu Meydan Mahallesi Sahili’nde sona erdi. ‘Daha temiz bir dünya’ için rengarenk balonlar havaya bırakıldı, dilek fenerleri uçuruldu.

Etkinliği düzenleyen Samandağ Boran Bisiklet Kulübü Başkanı Özlem Fırıncıoğulları Berrak, bir avuç insan olarak yola çıktıklarını belirterek, “Bay, bayan yüzlerce bisikletseverin ilgi odağı olarak tarafımıza ulaşan övgü dolu takdirleriniz bizleri onurlandırmıştır. Günümüzde çevre kirliliği ve doğa katliamı sebebiyle 17 bin 291 bitki ve hayvan türü yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Ormanlar, meralar, tarım alanları, sulak araziler, denizlerimizdeki balıklar, gökyüzündeki kuşlar, güvercinler, kanaryalar her geçen gün daha da azalmaktadır. Doğaya salınan ve ısıya sebep olan gazlar sebebiyle birçok canlı doğal seyrinden bin kat daha fazla hızla yok olmaktadır. Saatte 200’e yakın bitki ve hayvan türünün nesli tükenmektedir. Bu etkinliğe katkı ve destekleri için Samandağ Kaymakamlığına, Samandağ Belediyesine ve yerel sponsorlara teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA