'Sakin Kentte' Rüzgar Sörfü Yoğunluğu

Yerli ve yabancı turistler rüzgar ve uçurtma sörfü yapmak için Sakin Kent Akyaka Mahallesi'ndeki Akçapınar sahiline geliyor.

Muğla'nın Ula ilçesinde bulunan Sakin Kent Akyaka Mahallesi, hava şartlarının uygun olması sayesinde her yıl binlerce rüzgar ve uçurtma sörfü tutkununu ağırlıyor.

Turistler Akçapınar sahilinde gün boyunca rüzgarla adeta dans ediyor. Akyaka'daki okullarda eğitim gören yerli ve yabancı sörf tutkunları, uçurtma ve rüzgar sörfü yaparak izleyicilere görsel şölen sunuyor.

Hava sıcaklığının 30 derece ölçüldüğü Akçapınar sahilinde sudan çıkmayan sörfçüler, güzel vakit geçirmeye çalıştı. Akyaka Mahallesi'nde yer alan Akçapınar sahili, son yıllarda yerli turistlerin yanı sıra yabancı rüzgar sörfçülerinin de vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

Sahildeki çok sayıda özel okulda yerli ve yabancı ziyaretçilere rüzgar ve uçurtma sörfü dersleri veriliyor.

Rüzgar ve uçurtma sörfü alanında Avrupa'daki en iyi 8 sahil arasında gösterilen Akçapınar sahiline bu spor için yılda ortalama 20 bin sporcu geliyor.

Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Özgür Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'nın rüzgar ve uçurtma sörfü açısından dünyanın önemli merkezlerinden olduğunu vurguladı.

Akçapınar sahilinin lokal rüzgarıyla ünlü olduğunu belirten Ceylan, 'Dünyanın birçok yerinden buraya eğitmen, öğrenci ve sporcu geliyor. Özellikle Almanya, İngiltere, Hollanda, ve Avusturya'dan çok sayıda gelen var.' dedi.
Kaynak: AA