Meyan Şerbetine Ramazan'da Yoğun Talep

Gaziantep’te yazın vazgeçilmez içeceği olan meyan şerbetine, Ramazan ayında yoğun talep oluyor.

Meyan Şerbetine Ramazan'da Yoğun Talep
Yaz aylarında serinlemek amacıyla tüketilen meyan şerbeti, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen şerbet, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bunaltıcı sıcaklarında bölge halkının tercih ettiği en önemli içecekler arasında yer alıyor.

Ramazan ayının son yıllarda sıcak aylara denk gelmesiyle birlikte tüketimi daha da artan meyan şerbeti, bu ramazanda da yoğun talep görüyor.

Gaziantep’in ünlü şerbetçisi Halil Gezer, meyan bitkisi hakkında bilgi vererek, meyan kökünü Fırat nehri civarından toplandığını belirtti.

Meyan yapılırken hijyene dikkat ettiklerinin altını çizen Gezer, “Meyan kökünü Fırat nehri bölgesinden topluyoruz, daha sonra bunu hijyenik bir ortamda arıtıyoruz, ve meyan haline getiriyoruz. Özellikle meyanı merdiven altı yerlerden alınmaması gerekiyor. Çünkü bozulmuş meyan satıyorlar. Meyan şerbetini en önemli özelliği doğal olmasıdır. Özellikle mide rahatsızlıklarına çok iyi geliyor” dedi.

“Ramazanda yoğun talep oluyor”

Ramazan ayında yoğun talep aldıklarının altını çizen Gezer, “Vatandaşlar ramazan da meyan şerbetine yoğun talep ediyor. Bizde bu talebe cevap vermeye çalışıyoruz. Meyanı poşetlere koyarak satıyoruz. Vatandaşlar bu poşetleri alıp aileleriyle iftardan sonra içiyorlar. Asitli içeceklere göre çok daha sağlıklı bir içecektir. Birçok şehirden İçel, Antalya,gibi yerlerden talep geliyor bize oralara da gönderiyoruz” diye konuştu.

Meyan şerbeti alan vatandaşlar ise meyan şerbetinin sevdiklerini, mutlaka iftardan sonra bir bardak içtiklerini ve sağlık içinde meyanı tercih ettiklerini belirtti.

Kaynak: İHA