Olimpiyatlara Sanatsal Hazırlık

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu için Samsun’a gelecek olan misafirler seramik rölyef pano ve cam vitray çalışmaları ile karşılanacak.

Olimpiyatlara Sanatsal Hazırlık
18-30 Temmuz’da Samsun’da düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları (2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları) hazırlıkları son sürat devam ediyor. Birçok alanda yürütülen çalışmaların yanında Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde sanatsal çalışmalar da yapılıyor. Samsun’un doğal ve mimari kültürünü yansıtan devasa sanatsal çalışmalar hazırlanıyor. Şehrin tanıtımına katkı sunacak olan çalışmalar turistlerin konaklama alanlarına yakın yerlerde sergilenecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojisi Alan Şefi Zafer Kurt, "İşitme Engelliler Olimpiyatları için iki büyük çalışmamız var. Seramik rölyef pano ve cam vitray çalışması. Seramik rölyef pano çalışması, Samsun’u tanıtıcı kompozisyonlardan oluşuyor. 1900’lü yılların başındaki bir fotoğraftan esinlenerek yapılmış bir kompozisyon. Burada Samsun’a ait tarihi yapılar. Belediye binası, Saathane bölgesi, Taşhan, hükümet konağı, Büyük Cami’nin yer aldığı bir çalışma. Diğer çalışmamız olan cam vitray çalışmasının konusu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti. Çalışmalarımızın her biri yaklaşık 24 metre kare ebadında. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmaları yurt dışından gelen misafirlerin konaklayacakları alanlara asacağız. Bu çalışmalarla, 105 ülkeden gelecek misafirlerimize Samsun’u ve kültürümüzü en iyi şekilde yansıtmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: İHA