Oğlu Finlandiya'da Bir Üniversitede Öğretim Görevlisi Olan Kısmi Felçli Adam, Hayatta Kalma Mücadelesi Veriyor

Eşinden 35 yıl önce boşanan ve halen Finlandiya’da bir üniversitede öğretim görevlisi olan oğlunu da o tarihten bu yana göremeyen kısmi felçli adam, Adana’da tek odalı bir evde hayatta kalma mücadelesi veriyor. 59 yaşındaki Kazım Derman, "Eski eşim oğlumu bana düşman yetiştirdi.O yüzden bana yardım etmiyor" dedi.

Oğlu Finlandiya'da Bir Üniversitede Öğretim Görevlisi Olan Kısmi Felçli Adam, Hayatta Kalma Mücadelesi Veriyor
Garsonluk yaparak geçimini kazanan Kazım Derman (59) 1979 yılında gönlünü kaptırdığı tarih öğretmeni Ş.G. ile evlendi. Bu evlilikten 1981 yılında Y.D. ismini verdikleri bir erkek çocukları oldu. Ancak çift, anlaşamayınca 1982 yılında boşandı. Çift, boşanırken 2 yaşında olan çocuğun velayeti mahkeme tarafından anneye verdi. Anne de çocuğunu alarak Antalya’ya gitti. Bir daha da Derman oğlunu göremedi. Derman, defalarca girişimde bulundu ancak eski eşi bir türlü ona çocuğunu göstermedi. Derman bu evlilikten sonra bir daha evlenmedi. Bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle sol tarafı kısmi felç olan Derman, artık çalışamaz hale gelirken sigortası da tam yatmadığı için emekli olamadı. Çaresiz adam, rapor alarak 3 aydan 3 aya engelli maaşı almaya başladı.

Bir apartmanın çatı katında tek odalı bir evde yaşamaya başlayan Derman, tek başına ihtiyaçlarını gideremediği için perişan durumda.

"Oğlu Finlandiya’da öğretim görevlisi oldu"

Bu arada Derman, 35 yıldır görmediği oğlunun veteriner hekim olduğunu ve Finlandiya’da bir üniversite de öğretim görevlisi olarak çalıştığını öğrendi. Oğlunun sosyal paylaşım sitesine girerek oradan çektirdiği fotoğrafını çıkartıp onunla avunan acılı babaya, oğlu da sahip çıkmıyor. Çok perişan bir hayat yaşayan Derman’ın bundan sonra hayattan tek beklentisi huzurevine yerleştirilmekti. Bunun için de Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nden "huzurevinde kalabilir raporu aldı" ancak bu kez de yaşa takıldı. Derman, 18 Temmuz 1957 doğumlu olduğu için 16 gün sonra 60 yaşına girdiğinde huzurevine yerleşebilecek.

"Oğlum seni Allah benden beter etsin"

Hayatta bir tek oğlu olduğunu onun da anasından dolayı kendisine bakmadığını gözyaşları içinde anlatan Derman şöyle devam etti:

"Annesi benden nefret ettirdiği için benimle hiç ilgilenmiyor.Telefonunu bile bilmiyorum. Annesi Antalya’da yaşıyor. Çocuğumu hiç görmüyorum ne arar ne de sorar. Annesi küçük yaştan beri göstermedi düşman etti bana. Allah benden beter etsin seni oğlum".

Yetkililer, yasaya göre, bir kişinin huzurevine alınması için 60 yaşına girmesi gerektiğini ancak Kazım Derman’ın evraklarının tekrar incelemeye alındığını 16 günlüğüne ne yapılabileceğinin araştırıldığını belirtti.

Kaynak: İHA