Koruma Parasına Kızıp 300 Keçisini Sattı

Denizli’ye bağlı Tavas ilçesinde kara kıl keçisi yetiştiren Hüseyin Hazan, kendisinden hak etmediği şekilde koruma parası alınmaya çalışıldığını iddia edip, “Koruma görevlileriyle çocuklarımın başı belaya girmesin diye 300 hayvanımı satıp çobanlığı bıraktım” dedi.

Koruma Parasına Kızıp 300 Keçisini Sattı
Tavas ilçesi Yahşiler Mahallesinde Çiftçi Malları Korama Başkanlığı tarafından kendisine zarar bedeli çıkartıldığını ifade eden 45 yaşındaki Hüseyin Hazan, yaşanan sorunlardan dolayı 300 hayvanının sattığını söyledi.

Evli ve 3 çocuk sahibi ve kendisini bildi bileli çobanlık yapan Hüseyin Hazan komşu mahalledeki Karahisar Mahallesinde otlakta hayvanlarını otlatmaya başladı.

İki yılda kendisine 3 bin lira koruma parası bedeli çıkarıldığını aktaran Hazan, koruma görevlileriyle yaşanan tartışmalar sonrası mahkemelik olduğunu kaydetti.

3 bin liralık borcun 5 bin liraya çıktığını ve icralık olduğunu belirten Hazan, “Çocuklarımın başı koruma personelleri ile belaya girmesin diye hayvanlarımı sattım. Hiç yoksa 100 bin lira zararım var” dedi.

Hayvanlarının hiçbir yere zarar vermediğini ve alınmak istenen tutarın haksız bir bedel olduğunu iddia eden Hazan, kendisi gibi çok sayıda mağdur olduğunu dile getirdi.
Kaynak: İHA