KKTC'de 7'Nci Girne Kültür Sanat Günleri Başlıyor

KKTC Girne Belediyesi tarafından düzenlenen 7’nci Girne Kültür Sanat Günleri başlıyor.

KKTC'de 7'Nci Girne Kültür Sanat Günleri Başlıyor
KKTC Girne Belediyesi tarafından 7.’si düzenlenen Girne Kültür Sanat Günleri, 6 Haziran’da başlayacak. Festival programı Leymosun Kültürevi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Türkiye’den çok sayıda ünlü sanatçının katılımı ile gerçekleştirilecek olan sanat günleri festivaline yıldız yağmuru yağacak.

Toplantıya, KKTC Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Müdürü Muharrem Arslan ve Girne Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik çok sayıda basın mensubu katıldı.



“Sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz”

KKTC Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’nin önemli bir kent olduğuna vurgu yaparak kentte, turizm hareketleri yanında yoğun bir öğrenci hareketinin de yaşandığını ve kentte doğal bir insan hareketi olduğunu ifade etti.

Güngördü, yaz aylarında her yıl olduğu gibi bu yıl da insanları kent hayatının getirdiği ve günlük yaşam streslerinden uzaklaştıracak Kültür Sanat Günlerini gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Güngördü, bu yıl Girne Kültür Sanat Günleri’nin, “Aydınlık bir gelecek için sanat” sloganıyla duyurulduğunu ifade ederek, sanatın birleştirici gücüne inandıklarını söyledi.

Güngördü, “Sanatın, barışa ve hoşgörüye yardımcı olacağına inanıyoruz. Dünyada ve yaşadığımız coğrafyamızda iç savaşlar, savaşlar ve mülteci hareketlerinin yaşanması, her yıl sanat festivalinde böylesi bir sloganla çıkmamıza itici güç olmaktadır” dedi.



Etkinlikler Sıla konseriyle başlıyor

Girne Kültür Sanat Günleri’nin Girne Amfi Tiyatro’da, 6 Haziran-25 Eylül 2017 tarihleri arasında ara ara gerçekleşecek etkinliklerle devam edeceğini belirten Güngördü, Türkiye’de son dönemlerde popüler olan sanatçı Sıla’nın 6 Haziran 2017 Salı akşamı Girne Kültür Sanat Günleri’nin açılış konserini gerçekleştireceğini söyledi.



Dünya sanatçısı sürpriz isim Amfi Tiyatro’da olacak

Girne Kültür Sanat Günleri’nin, 20 Haziran 2017’de Ankara Devlet Tiyatroları- “Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe” oyunu, 4 Temmuz 2017 Ferhat Göçer Konseri,18 Temmuz 2017’de Tiyatro ASHK “Kanatsız Güvercinler” oyunu, 8 Ağustos 2017’de İrem Derici Konseri yanı sıra 22 Ağustos 2017 ve 12 Eylül 2017’de de bir tiyatro oyunu bir de çocuk gecesi düzenleneceğini belirtti.

Güngördü, kültür sanat günlerinin 25 Eylül 2017 Salı akşamı bir dünya sanatçısı ile son bulacağını kaydederek, bu ismin sürpriz olacağını söyledi.

Kaynak: İHA