Kadıköylüler İftar İçin Caddebostan Sahili'nde Buluştu

Kadıköylüler, Caddebostan Sahili etkinlik alanında ’Kadıköy Benim Platformu’nun organize ettiği ve Kadıköylü hayırseverler ve işadamlarının katkıda bulunduğu iftar yemeğinde bir araya geldiler.

Kadıköylüler İftar İçin Caddebostan Sahili'nde Buluştu
Kadıköy Benim Platformu’nun organize ettiği ve Ramazan ayı boyunca her gün farklı Kadıköylü hayırsever ve işadamlarının katkıda bulunduğu ,Kadıköy Caddebostan etkilin alanında düzenlenen iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ezan okunmadan önce vatandaşlara Kur’an-ı Kerim tilaveti dinletildi. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Etkinlik yemek duası ardından son buldu.

Kadıköy Benim Platformu’nun Başkanı Faruk İbrahim Özbek, Caddebostan Sahili’nde organize ettikleri iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek istedikleri dile getirerek Cumhurbaşkanını davet etti. Özbek, yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verirken, Kadıköy halkı ile ilgili kamuoyunda yanlış algı olduğunu ifade etti.

’’Cumhurbaşkanımızı İftar alamızda Kadıköylüler ile buluşturmak istiyoruz’’

İftar etkinliğini 1 ay boyunca yapacaklarını belirten Özbek, ’’Etkinliğimize vatandaşlarımız, işadamlarımız, STK temsilcileri geliyor, ayrıca protokol davet ediyoruz. Kaymakamımız geldi. Bölge milletvekilleri, belediye başkanımızı davet ettik. En çok görmek istediğimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Kendisini buraya davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımızı Kadıköylüler ile buluşturmak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

’’Kadıköy ile ilgili kamuoyunda yanlış bir algı var’’

Kadıköy ile ilgili kamuoyunda yanlış bir algı var olduğuna vurgu yapan Özbek, ’’Biz bu algıları kırmak adına geldik. Kadıköy halkı milli ve manevi duygularında hassas olan insanlardır. Belki insanlar, hayat tarzlarına bakarak farklı değerlendirebilir. Bugün Diyanet kayıtlarında da vardır; bir yardım istendiği zaman Kadıköy en öndedir. Bunun çok örneklerini görmüşüzdür. Bu iftar burada ilk yapılan etkinliktir. İlerleyen zamanlarda daha farklı noktalarda yapmak istiyoruz. Halkımızın yoğun ilgilisi oldu. Burada genciden, yaşlısından, başörtülüsünden başı açık olanına kadar her türlü vatandaşımız var. Herkese hitap ediyoruz’’ diye konuştu.

’’Burada bir ilki gerçekleştirmek istedik’’

Platform olarak yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi veren Özbek, ’’2015 yılında ben ve arkadaşlarımın kurduğu bir platform. 2015 yılından bu zaman kadar hep sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdik. Anneler konuşuyor sempozyumu, kağıt toplayan gençler ile alakalı sosyal sorumluluk projemiz, Çanakkale şehitleri ilgili açık havada organizasyonu, darbeyi protesto etmek için konvoy etkinliği gibi organizasyonlar gerçekleştirdik. Şimdi ise Ramazan ayı nedeniyle iftar organizasyonu yapıyoruz. Ramazan ayının güzelliklerini bölgemizde yaşatmak istedik. Bölgemizi incelediğimiz zaman böyle bir etkiliğin olmadığını gördük. Burada bir ilki gerçekleştirmek istedik. Yetkililer görüştük ve bu alanı platformuza tahsis ettirdik. Yeşillikler içinde olan bu alan için bir iftar organizasyonu yapalım ve buradaki insanların faydalanmasını istedik. Ramazan ayı boyunca iftar yemeğimiz devam edecek. Konseptimiz şu şekilde: Biz, bütün alanı düzenledik. Güvenlik önlemlerini aldık ve alt yapısını kurduk. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu alanı bize hazırladılar ve elektrik verdiler. Alanı biz hazırlıyoruz, iftarı buradaki hayırseverlere verdiriyoruz. Zengin ve fakir aynı sofrada buluşsun istiyoruz. Hayırseverlermizden tek bir isteğimiz var; mutlaka vermiş olduğunuz iftarda bulunun. İftara gelen vatandaşlarımız aynı sofada buluşturmak istiyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA