İsrail'in BM Temsilcisi Danon'un, BM Genel Kurulu'nda Göreve Atanması

Filistinli Milletvekili Hadari, İsrail'in işgalini yasallaştırmak için BM'de merkezi bir konum arayışında olduğunu belirtti.

Gazze Ablukasını Kaldırmak İçin Halk Komitesi Başkanı Filistinli milletvekili Cemal el-Hadari, İsrail'in işgalini yasallaştırmak için Birleşmiş Milletler'de (BM) merkezi bir konum arayışında olduğunu belirtti.

Filistin Yasama Meclisi'ndeki bağımsız milletvekili Hadari, yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Danny Danon'un BM 72. Dönem Genel Kurul Başkan Yardımcılığı görevine seçildiğine dikkati çekerek, İsrail'in işgalini yasallaştırmak için BM'de 'merkezi bir konum' arayışında olduğunu kaydetti.

Açıklamada, 'BM Genel Kurulu'nun Danon'u BM 72. Dönem Genel Kurul Başkan Yardımcısı olarak ataması İsrail işgaline bir ödüldür.' ifadesine yer verildi.

İsrail'in insan hakları hukukunu çiğnediği, Filistin topraklarını işgal ettiği, Yahudi yerleşim birimleri inşasına devam ettiği, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini sürdürdüğü bir zamanda Danon'a böyle bir görev verildiğine dikkat çekilen açıklamada, uluslararası topluma tüm bu ihlallerin karşısında güçlü bir şekilde durması çağrısında bulunuldu.

Danon, geçen çarşamba BM 72. Dönem Genel Kurul Başkan Yardımcılığı görevine seçilmişti.

Kaynak: AA