Gondol Salıncaktan Düşen Kızın Beyin Ölümü Gerçekleşti

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde ablasının okul pikniğine giden 6 yaşındaki Ayşenur, gondol salıncaktan düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan minik kızın beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Gondol Salıncaktan Düşen Kızın Beyin Ölümü Gerçekleşti
Edinilen bilgiye göre olay, Kartepe ilçesi Köseköy Mahallesi Meşelik Parkında meydana geldi. Muhammet ve Gülden Ay çiftinin 6 yaşındaki kızı Ayşenur Ay, ablası Zeynep Sena’nın okul pikniğine gitti. Burada gondol salıncakta sallanan Ayşenur, düşerek başını çarptı ve gondolun altında sıkıştı. Ayşenur ve diğer çocukların çığlığı üzerine hemen aileler salıncağın yanına gitti. Ayşenur aileler tarafından çıkartılarak hemen özel bir hastaneye kaldırıldı. Kalbi duran Ayşenur tekrar yaşama döndürülerek Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ayşenur’un dün ise beyin ölümü gerçekleşti.

Olayı anlatan acılı baba Muhammet Ay, "Gondol tipi salıncakta 8-9 kız otururken tanımadıkları bir erkek çocuk bunları hızlıca sallamaya başlıyor. Ayşenur dengesini kaybedip oturağın altında bulunan boşluktan düşüyor ve salıncak hızla sallandığı için altına alıp sıkıştırıyor. Olay budur. Ayşenur’un bilinci kapalı, beyinde ödem var. Ödem giderilmeye çalışılıyor. Hastaneye ulaştırılmaya çalışırken kalbi durmuş ve beyine oksijen gitmemiş. Kalbi hastanede çalıştırıldı. Bu beyne ne kadar hasar verdi bilinmiyor. Beyinde ödem yaygın şekilde var. Ödem çözülmesi bekleniyor. Dua edin" dedi.

Kaynak: İHA