Gazipaşa Devlet Hastanesinde Operasyonların Çeşitliliği Arttı

Gazipaşa Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonların çeşitliliği arttı.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, hastanede güçlenen hekim kadrosuyla gerçekleştirilen operasyonların çeşitliliğinin arttığı belirtildi.

Operasyonlardaki başarı oranlarının da her geçen gün arttığı bildirilen açıklamada, 'Açık ameliyatlar yerini tıp dünyasında giderek daha çok tercih edilen laparoskopik (kapalı) ameliyatlara bırakmıştır. Kapalı ameliyatlar, Gazipaşa Devlet Hastanesinde kadın doğum, genel cerrahi, üroloji, ve ortopedi uzmanları tarafından hastalara başarıyla uygulanmaktadır.' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi uzman Dr. Hasan Sözel, laparoskopik safra kesesi ameliyatları, laparoskopik tüp ligasyonu, laparoskopik kistektomi, operatif histereskopi, endoskopi ile menisküs ameliyatlarının başarıyla uygulandığını vurguladı.

- 'Kapalı ameliyatlar avantaj sağlıyor'

Gazipaşa Devlet Hastanesi Genel Cerrahi uzmanları Opr. Dr. Alkan Sakar ve Opr. Dr. Hüseyin İncir de kapalı yöntem ameliyatlarının açık yöntem ameliyatlarına göre avantajlı olduğunu belirtti.

Kapalı yöntemle ameliyatlarda, cerrahi sırasında oluşabilecek sorunlar ve operasyon sonrası ağrılarda azalma olduğu bildirilen açıklamada, kapalı ameliyatlar çok küçük kesilerle gerçekleştirildiği için yara izinin en aza indirildiği vurgulandı.

Bağışıklık sisteminin özellikle kanser vakalarında daha az zarar gördüğü kaydedilen açıklamada, hastaların evlerine daha hızlı dönebildiği, klasik cerrahiye göre iyileşme süresinin daha kısaldığı bildirildi.

Açıklamada, 'Kapalı yöntem ameliyatta karın içi yapışıklıkları daha az olmakta, enfeksiyon riski azalmaktadır. Tüm bu avantajlar hastanın hastanede yatış süresini azaltırken iyileşme sürecini de hızlandırmaktadır.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA