Derik'te Terör Mağduru Çocuklara Devlet Şefkati

Mardin’in Derik ilçesi terör olaylarının ardından ilçeyi idare eden yerel yöneticiler devletin sıcak elini vatandaşlara olduğu gibi çocuklara da gösteriyor.

Derik'te Terör Mağduru Çocuklara Devlet Şefkati
Teröristlerin hendek kazıp, barikatlar kurduğu ve güvenlik kuvvetleri ile çatışmaya girdiği olaylarda onlarca şehit verilirken, en son İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk odasına tuzaklanan hain bombalı saldırı ile şehit düşmüştü. Yaşanan bu terör olaylarının ardından mağdur olan vatandaşa hizmet elini ulaştıran Derik Kaymakamlığı ve Derik İlçe Emniyet Müdürlüğü halka hizmetin hakka hizmet anlayışıyla vatandaşlar gibi çocuklara da devletin sıcak elini hissettirdi. İlçedeki terör mağduru minik çocuklara kaymakamlık ve emniyet işbirliğiyle park ve trafik parkuru yapıldı.

İftar çadırında terör mağduru çocuklara özel alan

Derik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından ilçede kurulan iftar çadırı alanında da çocuklar unutulmadı. Terör mağduru çocuklar için iftar çadırı alanında özel alan ve etkinliklikler oluşturuldu. Öte yandan Sehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün her köye kurmayı planladığı çocuk parklarının ilki ilçe merkezinde kuruldu. Akülü araçlar ile eğitimle eğlenceyi bir arada yaşayan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Derik Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile çocuklara trafik kurallarının anlatıldığı eğlenceli bir parkur oluşturuldu. Her hafta düzenlen trafik eğitiminde yaklaşık 80 öğrenci akülü araçlarla hem eğlendi, hem de trafik kurallarına karşı bilgilendirildi. Çocuklar iftardan sonra parkta oynayarak eğlencenin tadını çıkarırken, Derik ilçe yöneticileri terör mağduru çocuklara devletin tüm imkanlarını seferber ederek, devletin gerçek yüzünü bu çocuklara gösterip, bunları kazanmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA