CHP Emek Büroları'ndan 'Kıdem Tazminatı Çalıştayı'

CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına bağlı olarak parti bünyesinde oluşturulan Emek Büroları, 5 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da “Kıdem Tazminatı Çalıştayı” düzenleyecek.

CHP İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına bağlı olarak parti bünyesinde oluşturulan Emek Büroları, 5 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da “Kıdem Tazminatı Çalıştayı” düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve 35 sendika Genel Başkanı olmak üzere toplam 55 kurumu temsilen katılımcılar yer alacak. Son günlerde gündemde yer alan kıdem tazminatının fona devri planının tartışılacağı ve kıdem tazminatı konusunda tarafların fikirlerini aktaracağı çalıştayda çok sayıda akademisyen ve uzman konuşmacı olarak yer alacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, hükümete örnek olacaklarını belirterek “Ana muhalefet partisi olarak bu çalıştayı düzenliyoruz. Aslında hükümetin yapması gerekeni biz yapıyoruz. Her kesimden, hem işçiden hem işverenlerden görüşlerini alarak, bir sonuç ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Böyle kapsamlı değişikliklerin tarafların görüşleri alınarak oluşturulması gerektiğini belirten Ağbaba, “Bu çalıştaydan çıkacak sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile de görüşerek hükümete ileteceğiz” dedi.

Kaynak: İHA