Atık Materyallerden 'Çevre Dostu' Tasarımlar

Edirne Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri, kullanılmayan ve atıl durumdaki geri dönüşüm malzemelerinden tasarladığı elbiseler ile defileye hazırlanıyor.

Atık Materyallerden 'Çevre Dostu' Tasarımlar
Uzunköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘Sürdürülebilir Hayat için Doğanın Parçası Ol’ sloganı ile 5 Haziran Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında, kullanılmayan ve atıl durumdaki geri dönüşüm malzemelerini kullanarak, çeşitli renklerde ve modellerde kostümler hazırladı. Öğrenciler, tamamen geri dönüşüm malzemelerinden oluşan kostüm ve kıyafetlerle çevre bilincine dikkat çekmeyi hedefliyor.

Çöp poşetleri, pipet, gazete kağıtları, kese kağıtları, pet bardaklar, CD’ler gibi biriktirdikleri geri dönüşüm malzemelerini 1 ay öncesinden tasarlayan 17 öğrenci, ürünlerini Çevre Haftası kapsamında Uzunköprü Belediyesinin düzenleyeceği defilede sergileyecek.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğretmeni Günay Baki, doğaya ve çevreye saygı değerinden hareket ederek, insanların sürdürülebilir yaşam konularında farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.



"Geri dönüşüm malzemeleri ile hazırlandı"

1 ay gibi kısa sürede tasarımları yaptıklarını belirten Baki, "Çevre duyarlılığını arttırmak, geri dönüşümün amacına dikkat çekmek amacıyla 17 öğrencimiz ile artıklardan kıyafet tasarım çalışması yaptık. Bu çalışma ile bu malzemelerin geri dönüşüme kazandırabildiğini gösterebilmek istedik. Yaklaşık 1 ay içerisinde bu çalışmayı yaptık. Bu tasarım çalışmalarında çöp poşetleri, pipet, gazete kağıtları, kese kağıtları, pet bardaklar, CD’ler gibi atık malzemeleri kullandık. Öğrencilerimiz bir süre bunları topladılar. Her öğrenci kendi tasarım çalışmasını yaparak bugüne geldik" dedi.



"Defile olarak sergilenecek"

Çevre Haftası kapsamında defile sergileyeceklerini de belirten Baki, "Bu yaptığımız tasarım çalışmaları 5 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında küçük bir defile olarak sergilenecektir. Vatandaşların bir nebze de olsa çevre bilincine katkı sağlayabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, okula gelen gazetelerden, kendi kullandıkları pet bardaklardan, kullanılmayan CD’lerden, çevresindeki poşetler ile tasarımları yaptıklarını söyledi.

Kaynak: İHA