Askeri Mahkemelerin Dosyalarına Bakacak Mahkemeler Belirlendi

HSK 1. Dairesinin kaldırılan Askeri Mahkemelerin dosyalarına bakacak mahkemeleri belirlemesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yer aldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi kaldırılan Askeri Mahkemelerin dosyalarına hangi mahkemeler tarafından bakılacağını belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, TBMM tarafından kabul edilen 6771 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 16 Nisan'daki halk oylaması sonucu yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Karara göre, HSK 1. Dairesince, ilgili kanunun 17. maddesinin (E) fıkrası hükmü gereğince faaliyetlerine son verilip kaldırılan Askeri Mahkemelerin dosyalarına hangi mahkemeler tarafından bakılacağının belirlenmesi konusu görüşüldü.

Ağır Ceza Mahkemelerinin görev alanına giren suçlar yönünden, bir Ağır Ceza Mahkemesi olan yerlerde bu mahkeme, birden fazla Ağır Ceza Mahkemesi olan yerlerde ise 1 numaralı Ağır Ceza Mahkemesinin ilgili davalara bakmasına karar verildi.

Asliye Mahkemelerinin görev alanına giren suçlarda ise iki ya da daha az Asliye Ceza Mahkemesi olan yerlerde 1 numaralı Asliye Ceza Mahkemesi, ikiden fazla Asliye Ceza Mahkemesi olan yerlerde ise 3 numaralı Asliye Ceza Mahkemesinin ilgili davalara bakması kararlaştırıldı.
Kaynak: AA