Altıeylül Belediyesinden Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

BALIKESİR – Balıkesir’in Altıeylül Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nda düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.

Altıeylül Belediyesinden Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği
Altıeylül Belediyesi şehit ve gazi ailelerini iftar yemeğinde buluşturdu. 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtı’nda iftar yemeği Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dağıtılan Osmanlı şerbeti ile eski Ramazan gelenekleri canlandırıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Fatih Akbaba tarafından okunan şiirler duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Başkan Kafaoğlu yaptığı konuşmada, “Bugün çok anlamlı bir yerde sizlerle birlikte iftar yapıyoruz. Bulunduğumuz mekan 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halisdemir Anıtı. Bir ülkenin bir milletin şehitlerini, gazilerini unutursanız o milletin geleceği olamaz. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatı vardı bizde burada onların anısına mütevazi bir anıt yaptık. 15 tane arkasında Türk bayrağı dev bir hilalimiz ve yıldızımız içinde de 249 şehidimizin ismi yazılı. Ömer Halisdemir ve 2 şehidimizin de resmi var. Yıldızın üzerinde de 30 tane yıldızcık. Ömer Halisdemir şehit olurken vücuduna isabet eden 30 kurşunu temsil ediyor. Hakikaten burada manevi bir hava var. Şehitler ölüler değildir, onlar diridirler. Ama biz göremiyoruz anlayamıyoruz, ama onların bütün şehitlerimizin ruhlarının burada olduğunu yürekten hissediyoruz” dedi.



Türk milletini yıldıramayacaklar

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğuna değinen Başkan Kafaoğlu “Buradan bütün cihana sesleniyorum Türk milletini yıldıramayacaklar, ezanımızı susturamayacaklar, bayrağımızı indiremeyecekler, vatanımızı bölemeyecekler bu halka asla diz çöktüremeyecekler. Çünkü 80 milyon vatan evladı şehit olmak için sırada bekliyor. Biz dualarımızda bile Yarabbi bizlere şehit olmayı nasip et diyen bir milletiz. Gelen bütün hayasızca akınları durduracak gücümüz kudretimiz var. Atatürk’te ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcut’ demiş. Damarımızdaki asil kanda ve yüreğimizdeki imanda mevcut hiç boşuna heveslenmesinler. Cenabı Allah sağlık sıhhat içinde bayrama kavuşturmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Dayanışma Derneği Başkanı İsmet Göner şehitler adına yaptığı resmi Başkan Kafaoğlu’na hediye etti. Etkinlik ilahilerin dinletisi ile son buldu. İftara ailesiyle birlikte katılan Güneydoğu Gazisi Serdar Tetik, “Tunceli’de yaralandım, Altıeylül Belediyesi’nin iftarına geldik başkanımıza teşekkür ederiz Allah yaptığı razı olsun gelenden gidenden. Kalabalık çok güzel maşallah Allah herkesin orucunu kabul etsin” dedi.

Şehit babası Halit Gürgen oğlunun Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1993’de şehit düştüğünü ifade ederek, “Belediye başkanımız bizi düşünmüşler Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınluoğlu, Sema Kırcı’nın yanı sıra bir çok kurum ve daire müdürü ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA