Almanya'da Terör Tehdidiyle Ara Verilen Festival Devam Edecek

Gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı.

Almanya’da dün akşam terör tehdidiyle ara verilen 'Rock am Ring' müzik festivaline devam edileceği bildirildi.

Rheinland-Pfalz eyaletinin İçişleri Bakanı Roger Lewentz, emniyet yetkilileriyle düzenlediği basın toplantısında, organizatörlere festivalin devam edebileceğini söylemekten memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Lewentz, dün akşam ciddi terör tehdidi şüphesiyle festival alanın boşaltıldığını, bu tür durumlarda riske girilmemesi gerektiğini belirterek, tahliye sırasında huzursuzluk çıkarmayan katılımcılara teşekkür etti.

Koblenz Emniyet Müdürü Wolfram Fromm da dün en az bir şüphelinin etkinlik alanında sahne çevresine girebileceğinin öğrenildiğine dikkati çekerek, gerekli incelemeyi yapmak için festivale ara vermeyi kararlaştırdıklarını vurguladı.

Olayla ilgili üç kişinin gözaltına alındığı, bunlardan birinin terör gruplarıyla bağlantılı olduğundan şüphelenildiği, bu kişilerin sabah serbest bırakıldığı, öte yandan haklarındaki soruşturmanın süreceği ifade edildi.

Festival organizatörlerinden yapılan açıklamada da tüm alanın yoğun bir şekilde aranmasının ardından polisin festivalin devam etmesi için yeşil ışık yaktığı belirtildi.

Rheinland-Pfalz eyaletindeki Nürbürgring yarış pisti yakınında dün başlayan ve üç gün sürecek müzik festivaline terör tehdidiyle ara verilmişti.

Bunun üzerine on binlerce kişi festival alanını boşaltmak zorunda kalmıştı.
Kaynak: AA