AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ Açıklaması

'Teröristler dağlarda kaçacak delik arıyor. Güvenlik güçlerimiz teröristlerin inlerine kadar girmiştir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, terör örgütü PKK ile mücadeleye ilişkin, 'Teröristler dağlarda kaçacak delik arıyor. Güvenlik güçlerimiz teröristlerin inlerine kadar girmiştir.' dedi.

Dağ, Menderes ilçe Belediyesinin 19 Mayıs Stadı önünde düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor ve önemli bir dönemden geçtiğini, son 7-8 yıla bakıldığında bunun net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Ülke coğrafyasının tarihte de kritik dönemeçleri atlattığını dile getiren Dağ, bu zorlu süreçte geleceği düşünen bir yönetimin, sorunları hızlı bir şekilde çözen iktidar partisinin bulunmasının Türkiye için değerli bir avantaj olduğunu vurguladı. Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu avantajı ülke menfaatleri doğrultusunda değerlendirmeye gayret ettiklerini anlattı.

Terörle mücadelede önemli aşamalar kaydedildiğine dikkati çeken Dağ, şöyle konuştu:

'Bir sene önce şehir merkezlerinde çukurlar açarken, birileri o çukurlara birtakım anlamlar yüklerken, sözüm ona öz yönetimden bahsederken, bugünlerde teröristler dağlarda kaçacak delik arıyor. Güvenlik güçlerimiz teröristlerin inlerine kadar girmiştir. Tabii ki bugünlerde hepimizi derinden üzen hadiseler meydana geliyor. İki gün önce yaşanan helikopter kazası, bu elim olaylardan bir tanesidir. Bu vatan için canıyla, kanıyla mücadele eden kahraman evlatlarımızı kaybettik. Rabbim bu şehitler hürmetine koruduğu bu ülkeyi vatanseverlerin duasıyla bundan sonra da koruyacaktır. Ümmetin liderliğini üstlenen bu milleti ve devleti Rabbim muhafaza eylesin.'
Kaynak: AA