'Afrika'nın En Yaşlı Lideri' 2018 Seçimlerine Hazırlanıyor

Zimbabve'yi 37 yıldır yöneten 93 yaşındaki Devlet Başkanı Mugabe, başkent Harare'de düzenlenen mitingde gelecek sene yapılacak başkanlık seçimleri için kampanyasını başlattığını duyurdu Mugabe, hükümetin ülkedeki Afrika kökenli siyahi vatandaşların daha fazla arazi sahibi olması için çalışacağı vaadinde bulundu.

Zimbabve'nin 93 yaşındaki Devlet Başkanı Robert Mugabe, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için çalışmalarına başladı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, Zimbabve Afrika Ulusal Birliği-Yurtsever Cephenin (Zanu PF) başkent Harare'de yaptığı mitingde halka seslenen Mugabe, gelecek sene yapılacak seçimler için kampanyasını başlattığını açıkladı.

Mugabe, hükümetin ülkedeki Afrika kökenli siyahi vatandaşların daha fazla arazi sahibi olması için çalışacağını vadetti.

Afrika ülkelerindeki en yaşlı lider olan Mugabe, geçen şubat ayında, 2018'deki seçimler için kendisi dışında uygun bir aday bulunmadığını belirterek aday olacağını duyurmuştu.

Zimbabve'yi 37 yıldır ülkeyi yöneten Robert Mugabe, daha önce yaptığı açıklamada, 'İşimi yapamayacağımı düşünseydim bunu açıkça söylerdim. Zimbabve halkının büyük çoğunluğu aslında benim yerimi dolduracak birinin olmadığına inanıyor. Benden sonra gelecek olanın benim kadar kabul gören biri olmayacağına inanıyorum.' demişti.

Kaynak: AA