'9. Kadıköy Kitap Günleri'

Kadıköy Belediyesinin düzenlediği '9. Kadıköy Kitap Günleri'nin açılışı tarihi Haydarpaşa Garında yapıldı.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve 100 bin okurun ziyaret ettiği '9. Kadıköy Kitap Günleri', bu yıl yine 200’e yakın yayınevinin katılımıyla 9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak. Aynı zamanda 835 yazar ve gazetecinin imza günü yapacağı etkinlikte, 86 farklı söyleşi, kısa film gösterimleri ve atölye çalışmaları da yapılacak.

9. Kadıköy Kitap Günlerinin Onur Konuğu ise Çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden Füruzan oldu. Açılışta okurlarıyla buluşan Füruzan, çocukluğunun Kadıköyü'nü, değişen İstanbul'u ve Haydarpaşa Garındaki anlarını anlattı.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da, 'Haydarpaşa, Anadolu'nun İstanbul'a açılan kapısı. Bu alan kitaplarla bütünleştiği zaman ortaya çıkacak, aşk, özgürlük, dinamizm ülkeye katkı sağlayacaktır. Türkiye'de kitap okuma oranı çok düşük. Biz engin Anadolu kültürünü kitaplarla buluşturamazsak, daha engin daha müreffeh bir toplum olamayız.' dedi.

Kadıköy Belediyesi olarak kitaba ve okura önem vermeye devam edeceklerini belirten Nuhoğlu, geçen yıl 100 bin okuru ağırladıklarını ve bu yıl da yaklaşık 300 bin kitapseveri ağırlamayı beklediklerini ifade etti.

Bu yıl 9 gün sürecek 9. Kadıköy Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garına ring seferleri düzenlenecek.

Kaynak: AA