2 Bin 500 Kişi Aynı Sofrada Buluştu

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Komşu İftar programları hız kesmeden devam ediyor.

2 Bin 500 Kişi Aynı Sofrada Buluştu
Ramazan ayının 7’inci gününde İlkadım Belediyesi tarafından Derebahçe Mahallesi Şehit Selman Özay İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan Komşu İftarı programına mahalleli yoğun ilgi gösterdi.

2 bin 500 kişi aynı sofrada

Derebahçe ve Çay Mahallesi sakinlerinin davet edildiği yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılım sağladığı iftarda vatandaşlarla sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, mahalle sakinlerinin ramazan ayını tebrik etti. Beklenenin üstünde bir ilginin olduğu iftarda, okul bahçesinin yanı sıra sokak boyunca uzayan sofrada vatandaşlar komşuluk duygusunu yeniden yaşama fırsatı buldu. 7’den 70’e her yaştan insanın aynı sofrada bir araya geldiği iftar sofrası kardeşliğin ve dayanışmanın en güzel örneği olarak yansıdı.

"Halkın taleplerine göre yatırımlar yapılıyor"

Bölgenin ihtiyaçlarını bilerek ve halkın taleplerini alarak yatırımlara yön verdiklerini anlatan Başkan Tok, "10 ay önce Samsun’un en büyük toplantı, düğün ve organizasyonlarına ev sahipliği yapan Derebahçe Sosyal Tesislerimizi hizmete açtık. Bu tesisimiz, örnekle gösterilen hizmetlerimizden birisi. Bu tesisteki fitnes, kondisyon ve spor salonunda ev hanımları spor yapıyor, meslek öğrenmek isteyen bayanlar el ve beceri kursları ile yeteneklerini geliştiriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Tok, iftar programının ardından akşam-teravih namazı arası Abdullah Paşa Camisi’nde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen sohbet programına katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Ünal, Abdullah Paşa Camisi’nde yaptığı sohbette "Ramazan ayı, Kur’an ve Toplum" temalı mesajlar verdi. Kur’an’dan uzak olan toplumların akıbetinin hayırlı olmadığını söyleyen Ünal, Kur’an ve Sünnete tüm Müslümanların sarılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA