YPG'yi tanıyan sosyalist Avrupalılar Adalet yürüyüşünde

Terör örgütü YOG'yi resmen tanıdıklarını açıklayan Sosyalist Enternasyonel Konseyi genel sekreteri Adalet yürüyüşünde Kılıçdaroğlu ile yan yana yürüdü.

YPG'yi tanıyan sosyalist Avrupalılar Adalet yürüyüşünde
YPG'yi tanıyan sosyalist Avrupalılar Adalet yürüyüşünde
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrası başlatılan 'adalet yürüyüşü' on dördüncü gününü geride bıraktı.

Korteje Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri ,Luis Ayala da katıldı.

CHP ve HDP'nin üye olduğu Sosyalist Enternasyonel Konseyi bir deklarasyon yayınlamış ve deklarasyonda Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve onun silahlı kanadı YPG'ye destek vermişti. YPG'nin DAEŞ'e mücadelesi övülürken 'Bu mücadeleyi resmi olarak tanımaktayız' denilmişti.

'YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR' DEMİŞTİ


Kılıçdaroğlu üniversite öğrencileriyle bir araya gelmiş ve terör örgütü YPG için ' 'Bizim için YPG terör örgütü değildir. ' sözlerini söylemişti.


YPG'yi tanıyan sosyalist Avrupalılar Adalet yürüyüşündeKılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak YPG çıkışıYPG'yi tanıyan sosyalist Avrupalılar Adalet yürüyüşündeSosyalist Enternasyonal terör örgütü YPG'yi tanıdı