Uyuşturucuyla Mücadelede Başarılı Görevliler

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, uyuşturucu ile mücadele de başarılı kamu çalışanlarını ödüllendirdi.

Vali Karaloğlu, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğünün 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği ödül töreninde yaptığı konuşmada, Antalya'da uyuşturucu ile mücadele eden 9 kişiyi ödüllendireceklerini söyledi.

Hükümetin uyuşturucu ile mücadele eylem planını ilan ettiğini anlatan Karaloğlu, bu kapsamda illerde uyuşturucu il mücadele koordinasyon kurulları oluşturulduğunu belirtti.

Amaçlarının uyuşturucu kullanımında önleyici tedbirler almak olduğuna işaret eden Karaloğlu, 'Bir vatandaşımızın bu belaya müptela olduktan sonra onu oradan çıkarıp temizlemek, tedavi etmek, tekrar topluma kazandırmak çok zor ve çok maliyetli bir iş. Bizim esas yapmamız gereken toplum ve taraflar olarak uyuşturucu kullanımına yol açacak ortamları ortadan kaldırmak. Çocuklarımızın bağımlılığa düştüğü noktalara müdahale etmek. Sadece uyuşturucu değil alkol, sigara, teknoloji bağımlılığından bahsediyorum.' dedi.

- Kur'an kursları önemli

Sevgisiz bir ortamda büyüyen çocukların bağımlılığın en büyük adayı haline geldiğini vurgulayan Karaloğlu, şöyle konuştu:

'Antalya'da yaz aylarında gençlik ve spor il müdürlüklerinin, müftülüklerin, yaz spor okulları ve yaz Kur'an kursları meselesini çok önemsiyoruz. Sokakta çocuğun başıboş olmaması lazım. Çocuğun mutlaka boş zamanında bir rehberin, öğretmenin, liderin öncülüğünde o boş zamanını geçirmesi lazım. Disiplin içerisinde çocuğun spor yapmasını istiyoruz. Sokakta başıboş kalınca ortam hazırlanmış, kötü niyetli insanlar çocukları ağlarına düşürme noktasında fırsat yakalamış oluyor.'

Toplantının sonunda uyuşturucu ile mücadelede başarı gösteren Antalya İl Jandarma Komutanlığı Atak Timinden Hasan İnal, Antalya Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Coşkun Taşkoparan, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından Alp Eren Bilgin Kayahan, Kepez İlçe Müftülüğünde görevli imam İbrahim Gülistan Doğru, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevli sosyal hizmet uzmanı İsmail Hakkı Ergun, öğretmen Pelin Büyüksavcı, Halk Sağlığı Müdürlüğünden sosyal hizmet uzmanı Soner Utku Yüksel, Sigarayla Savaşanlar Derneği Antalya Temsilcisi Gürsel Yurtbahar ve Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp'e ödül verildi.

Toplantıya, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile kamu kurum ve kuruluşların müdürleri de katıldı.

Kaynak: AA