Uşak'ta Uyuşturucuyla Mücadele Edenler Ödüllendirildi

Uşak'ta, uyuşturucu ile mücadelede başarılı kamu çalışanları ile destek veren sivil toplum kuruluşları ödüllendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla Hasbahçe Polis Evi'nde ödül töreni düzenlendi.

Uşak Vali Yardımcısı Sait Topaloğlu, yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelenin terör ile mücadele kadar önemli olduğunu belirtti.

Uyuşturucu ile mücadelenin ekip işi olduğunu ifade eden Topaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Uyuşturucu batağına düşmüş tek bir gencimiz bile olsa sonuna kadar mücadele edeceğiz. Uyuşturucuyla mücadele konusunda geleceğimiz ve gençlerimiz için herkese büyük görevler düşüyor. Uyuşturucu ile mücadelede tempomuzu artırmalıyız. Bu konuda en başta aileler olmak üzere, bizlere ve herkese görev düşüyor. Etkin ve sonuç alacağımız yol ve yöntemlerle bu konuda dikkatli ve kararlı olmak durumundayız.'

Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder de uyuşturucu madde suçlarının geçmişten bugüne olduğu gibi gelecekte de insanlığı tehdit eden en büyük tehlikeler arasında yer aldığını dile getirerek, bunların, toplumların güven ve istikrarını sarstığını, ekonomik ve kültürel temellerine zarar verdiğini kaydetti.

Ergüder, uyuşturucu ile mücadelenin Uşak'ta hız kesmeden devam ettiğini belirterek, şunları ifade etti:

'İlimiz Ankara-İzmir yolu üzerinde geçiş güzergahında. Bu nedenle ilimiz uyuşturucu kullanımda belirli bir potansiyele sahip. Uyuşturucu terörle mücadelede en önemli ayak. Terörün en önemli finans kaynağı. Bu nedenle uyuşturucu ile mücadelede herkesin katkısı çok önemli. Amacımız teröre finanse edilen uyuşturucu maddelerinin Uşak sokaklarında satılmasını engellemek. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek '

Ergüder, ekiplerin 2016 yılında yaptığı çalışmalarda toplam 138 gram bonzai, 320 gram eroin, 126 kilo 56 gram esrar, 6 bin 199 exctasy, 0,5 gram kokainin, 2017 yılı içerisinde ise 149 gram bonzai, 1 gram eroin, 319 kilo 446 gram esrar, 327 exctasy 5,5 gram kokain, 1 kilo 25 gram metamfetamin, 180 kök Hint kenevirinin ele geçirildiğini bildirdi.

Etkinlikte uyuşturucu ile mücadelede başarı gösteren polis memurları Nuri Kurt, Ersin Keskin, Denetimli Serbestlik Uzmanı Elvan Çoşkun, Halk Sağlığı Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Necdet Avcı'ya başarı belgesi verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği narkotik köpeği Tora'ya ödül olarak mama verildi.

Kaynak: AA