TİKA'dan Etiyopya'ya Teknik Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Etiyopya Kadın ve Çocuk İşleri Bakanlığına teknik ekipman desteğinde bulundu.

Bilgisayar, yazıcı, projektör ve fotokopi makinası gibi çeşitli malzemelerden oluşan 62 parça ekipman için bakanlık binasında teslim töreni düzenledi.

Törene, Etiyopya Kadın ve Çocuk İşleri Bakanı Alemitu Omod, Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve TİKA Addis Ababa Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan da katıldı.

Bakan Omod, ülkenin en yoksul bölgelerinde değerlendirilecek bu ekipmanların kadın ve çocuklara hizmet veren kamu kuruluşlarının kapasitelerini artırmaya yardımcı olacağını söyledi.

Omod, 'Kadınlar ve çocuklar toplumun en çok zarar gören kesimleri. Bizler ülkedeki kadınlarımızın ve çocuklarımızın hayat koşullarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz.' dedi.

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Ulusoy da iki ülke ilişkilerinin derinliğine değinerek, insani yardım ve kalkınma yardımları arasında bir denge tutturulmasının önemine vurgu yaptı.

Her toplumun geleceğinin kadın ve çocuklara bağlı olduğunu dile getiren TİKA yetkilisi Erdoğan, 'Kamu kurumlarının halka daha iyi hizmet vermesi için başlattığımız bu projeleri ileriki dönemde uzman değişimleriyle genişletmek istiyoruz.' diye konuştu.

Etiyopya'da Osmanlı konsolosluk binası ve Necaşi Türbesi restorasyonu gibi önemli projelere imza atan TİKA, kalkınma alanında da çeşitli kuruluşlara ve halka destek olmayı sürdürüyor.

Kaynak: AA