Muğla Valisi Çiçek'ten Veda Mesajı

Valiler Kararnamesi ile Merkeze Valiliğine atanan Muğla Valisi Amir Çiçek, veda mesajı yayımladı.

Çiçek, mesajında, Merkez Valiliği görevine atanması nedeniyle Muğla'dan ayrılacağını belirtti.

Ege'nin parlayan yıldızı, turizm şehri Muğla’da 15 Eylül 2014 tarihinden itibaren görev yaptığını hatırlatan Çiçek, Muğla’da valilik yapmanın şahsı ve ailesi için büyük onur ve mutluluk vesilesi olduğunu ifade etti.

Çiçek, Muğla'da 3 yıllık görev süresi boyunca, şeffaf bir yönetici olmaya ve adalet, sevgi ve hoşgörü gibi temel kavramlar ekseninde görev yapmaya çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Muğla'nın merkez ve ilçe mahallelerini ziyaret ederek, varsa sorunlarını yerinde inceleyerek çözüme kavuşturmaya çalıştık. Ziyaretlerde vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarının görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile görüştük. Muğla'ya geldiğim gün de dile getirdiğim üzere, 'mutlu bir insan ve huzurlu bir toplum' yaratma hedefini gerçekleştirmek için çaba sarf ettik. Uzak ya da yakın gece ya da gündüz demeden tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede hizmet vermeye çalıştık. Muğla'nın en önemli ekonomik değeri turizmin sürdürülebilir olması, 12 aya yayılması ve alternatif turizm faaliyetlerinin yaygınlaştırılması için ortak akıl, kolektif hareket mantığıyla kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliğiyle çeşitli projeleri hayata geçirdik. Diğer yandan tarımsal verimliliğin artması için çiftçilerimize yönelik çalışmalar yaptık.'

Çiçek, görev süresi boyunca herkesle iyi bir diyalog kurmaya çalıştığını, özellikle belediye başkanları, muhtarlar, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, birliklerle el ele vererek Muğla'nın kalkınması için çaba sarf ettiğini belirtti.

Yaptıkları tüm çalışmaların ekseninde kırsalından şehir merkezine, sahilinde yaşayan bütün vatandaşlara hizmet etmek olduğunu dile getiren Çiçek, çalışmalarında yanında olan tüm mesai arkadaşları ile milletvekillerine, belediye başkanlarına, yargı, üniversite, askeri erkan, meslek odaları, basın mensupları ve vatandaşlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Çiçek, mesajında ayrıca Muğla'ya vali olarak hizmet etme imkanını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkürlerini sundu.

Kaynak: AA