Mısır - Gazze Sınırına Tampon Bölge

Gazze Şeridi Milli Güvenlik ve İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezm, tampon bölgede Mısır-Gazze sınırı boyunca görüşü engelleyen yüksek yerlerin düzleştirilip gözetleme kulelerinin inşa edileceği, aydınlatmanın artırılacağı ve güvenlik kameralarının yerleştirileceğini söyledi.

El-Bezm, Hamas heyetinin Kahire’ye yaptığı son ziyareti sırasında Mısırlı yetkililerle yaptığı görüşmelerde sınır güvenliğinin sağlanması için bu uygulamaya karar verildiğini söyledi.



El-Bezm, tampon bölgede gözetleme kulelerinin inşasıyla Mısır’a, sınır güvenliği için gerekli bütün tedbirlerin alındığı mesajının verileceğini ifade etti.

Gözetleme kulelerinin inşa edileceği tampon bölgenin Gazze Şeridi topraklarında ve 100 metre genişliğinde olacağı kaydedildi. Gazze İçişleri ve Milli Güvenlik Bakanlığı Vekili Tevfik Ebu Naim ile üst düzey bakanlık yetkilileri gözetleme kulelerinin inşasına başlanması töreninde yaptığı açıklamada sınır güvenliğinin sağlanması için bakanlığın elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

Ebu Naim, bu alanın giriş ve çıkışlara kapalı askeri bölge olacağını ve sınırda güvenliğin artırılarak uyuşturucu kaçakçılığının önlenmesine ve arananların dışarıya kaçmasına engel olmaya katkıda bulunacağını ifade etti.

Kaynak: İHA