İzmir'deki Silahlı Saldırıya İlişkin 4 İlde Operasyon

Torbalı'da mart ayında taksiye yapılan silahlı saldırıda 2 kardeşin ölümü, 2 kişinin yaralanması olayıyla ilgili İzmir, Balıkesir, Aydın ve Antalya'daki adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklandı Özel harekat polisi, dedektör köpekler ve 172 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 4 tabanca, 5 av tüfeği ile bu silahlara ait 90 mermi ele geçirildi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir taksiye düzenlenen silahlı saldırıda 2 kardeşin ölümü, 2 kişinin yaralanması olayıyla ilgili 4 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, mart ayında Ertuğrul Mahallesi Ödemiş Köprüsü mevkisinde bir taksiye düzenlenen silahlı saldırının ilçede gece kulübü işletmeciliği yapan ve aralarında husumet bulunan iki grup arasında meydana geldiğini belirledi.

Olay yeri yakınları ve ilçe genelindeki 650 saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin eşkalini tespit etti.

Teknik ve fiziki takibin ardından İzmir'in Torbalı, Bornova, Bayındır ve Tire ilçeleri ile Balıkesir, Aydın ve Antalya illerindeki 21 adreste bulundukları belirlenen zanlılara yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ve 172 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Kokuya duyarlı 3 dedektör köpekle yapılan aramalarda ev ve araçlardaki gizli bölmelerde 4 tabanca, 5 av tüfeği ile bu silahlara ait 90 mermi ele geçirildi.

- Operasyon anı 'drone' kamerasında

Emniyetteki işlemlerinin ardından ''planlayarak ve tasarlayarak birden fazla kişiyi silahla öldürmek, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, suç delillerini gizlemek, karartmak ve mala zarar verme'' suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen zanlılardan, C.K. (19), O.K. (20), B.G. (20), R.K. (39), Ü.M. (22), H.A. (18), S.K. (45) ve Z.A. (22) tutuklandı, H.K. (46), L.K. (26), E.K. (22), M.Ç. (20), K.İ. (21), Z.D. (26), M.Y. (28), E.Y. (36) ve R.B. (27) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan İzmir'deki operasyon anı ve adliyeye sevk işlemleri, 'drone' kamerasıyla havadan da kaydedildi.

- Olay

Torbalı ilçesinde 26 Mart'ta Şeref Altuntaş'ın kullandığı taksiye, Ertuğrul Mahallesi'ndeki Ödemiş Köprüsü mevkisinde pompalı tüfekle ateş edilmiş, sürücü Altuntaş ile takside bulunan yolcular Mehmet (39), Özcan ve Nevzat Saraç (29) kardeşler yaralanmıştı. Ağır yaralanan Mehmet ve Özcan Saraç kardeşler, hastanede hayatını kaybetmişti.
Kaynak: AA