Fitch, Başkent EDAŞ'ın Kredi Notunu 'AA' Olarak Belirledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Başkent Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Başkent EDAŞ) ulusal uzun vadeli kredi notunu 'AA' olarak belirlediği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Başkent EDAŞ’ın bu yıl beklenenden daha hızlı performans sergilediği ve yeni varlıkların devreye alınmasıyla yüzde 11,91'lik reel getiri elde ettiği belirtildi.

Kredi notunun Başkent EDAŞ’ın düzenli faaliyetleri, öngörülebilir nakit akışları ve deneyimli hissedarlarıyla desteklendiği kaydedilen açıklamada, Fitch Ratings'in gelişmeler çerçevesinde, Başkent EDAŞ'ın ulusal uzun vadeli kredi notunu 'AA (tur)' , görünümünü ise durağan olarak belirlediği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar, kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik dağıtım hizmeti vermek için gerçekleştirdikleri yatırım ve projelerin şirketin başarısında büyük rolü olduğuna değinerek, 'Sektörde yaptığımız yatırımlar ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarımızın başarımızda süreklilik arz ettiğini görmek, bizi çok mutlu ediyor. Önümüzdeki dönemde de sektörümüze katma değer sağlayacak projelerin ve bu sektörü kalkındıracak yatırımların altına imza atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarına göre 'AA (tur)' notu, 'yüksek kredi kalitesi güçlü ve ekonomideki değişimlere duyarlı olan finansal yükümlülüklere uyma kapasitesine sahip' bulunulduğu anlamına geliyor.

Kaynak: AA