Ev Hanımlarının Yüzünü Güldüren Çini Kursu

Sinop'un Gerze ilçesinde Belediye ve İŞKUR tarafından ortaklaşa açılan çini kursu, aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev hanımlarının yüzünü güldürdü 42 kişinin başvurduğu ancak yer sıkıntısı sebebiyle 12 ev hanımının katılabildiği kursta yapılan eserler internet üzerinden satışa sunuluyor Usta öğretici Kara: 'İlçemizin tanıtımına katkıda bulanacak eserlere daha çok yoğunluk veriyoruz. Ama kursiyerlerimiz özel siparişler alıyorlar. İsteğe bağlı figürler de yapılıyor'

Sinop'ta, Gerze Belediyesi ile İŞKUR tarafından ortaklaşa açılan çini kursuna katılan ev hanımları, kursta yaptıkları eserleri internet üzerinden satışa sunarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Gerze ilçesinde kadın istihdamının desteklenmesi amacıyla açılan çini kursu aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen ev kadınlarının yüzünü güldürüyor.

İlk kez 2012 yılında açılan ancak son iki yıldır yoğun katılımın olduğu kurs sayesinde kadınlar, hem aile bütçelerine katkıda bulunma hem de boş zamanlarını değerlendirme fırsatı yakalıyor.

Kurs usta öğreticisi Funda Oğuz Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki ay önce açılan kursa katılanların kura yöntemiyle belirlendiğini söyledi.

Ev hanımlarına yönelik açtıkları kursa özellikle son iki yıldır çok sayıda başvuru yapıldığını anlatan Kara, 'Bu sene 42 ev hanımımız başvuru yaptı. Yer sıkıntısı nedeniyle şu an 12 kursiyer arkadaşımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Kadınların aktif iş gücüne katılmalarını sağlama noktasında açılan bu tür kursların çok önemli olduğuna işaret eden Kara, Gerze Belediyesi ve İŞKUR'un kendilerine her türlü desteği verdiğini dile getirdi.

- 'Yüzleri gülüyor '

Kara, çini yapımının meşakkatli bir iş olmasına karşın ev hanımlarının yaptıkları eserleri gördüklerinde yüzlerinin güldüğünü belirterek şöyle konuştu:

'Buraya katılan kadınlarımız işlerini severek yaptıkları için açıkçası hiç zorlanmadılar. Onlar işlerini severek yaptıkça ben de zevkle çalışmaya başladım. Güzel eserler ortaya çıktıkça ve takdir gördükçe çalışma azmimiz daha da arttı. Ben onlardan çok memnunum. Burada iş öğrenmenin yanında hem ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar hem de boş zamanlarını değerlendirmiş oluyorlar. Bize bu noktada destek veren herkese teşekkür ediyoruz.'

Kursta yapılan figürlerin daha çok Gerze'yi anlattığını ifade eden Kara, 'İlçemizin tanıtımına katkıda bulanacak eserlere daha çok yoğunluk veriyoruz ama kursiyerlerimiz özel siparişler alıyorlar. İsteğe bağlı figürler de yapılıyor. Yaptığımız eserleri gerek internet üzerinden gerekse yaz dönemlerinde açılan sergilerde satışa sunuyoruz.' diye konuştu.

- 'İlk başlarda çok heyecanlandık'

Kursiyerden ev hanımı Ayşe Yılmaz ise meslek lisesi giyim bölümü mezunu olduğunu söyledi.

Mezun olduğu bölümle çininin çok farklı alanlar olduğuna işaret eden Yılmaz, 'Kurs ilk başladığında heyecanlandım. Fırçayı tutarken ellerim titredi. Şu an çok fazla zorluk çekmiyoruz. Zorlandığımız yerler tabii ki oluyor ama hocamızın desteğiyle aşıyoruz. Böyle bir kursun ilçemizde açılması bizim açımızdan çok önemli çünkü burada yaptığımız eserlerin satışını yaparak aile bütçelerimize katkı sunuyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA