'Erkekliğe İlk Adım' Heyecanı

Sünnet olacak çocukların, 'erkekliğe ilk adımı' atarken yaşadıkları heyecan ve sünnetçiyle karşı karşıya geldiklerinde hissettikleri korku yüz ifadelerine yansıyor Toplu şölenle sünnet edilen çocukların o anki duygularını yansıtan yüz ifadeleri, fotoğraflarla gözler önüne serildi.

AHMET İZGİ - Sünnetle 'erkekliğe ilk adımı' atan çocukların yaşadığı heyecan, sünnetçiyle karşılaştıkları an yerini korkuya bırakıyor.

Binlerce yıllık dini ve geleneksel temellere dayanan ve sağlık açısından önem taşıyan sünnet, erkeklerin yaşadıkları unutulmaz anlar arasında yer alıyor.

Türkiye'de her yıl binlerce erkek çocuk sünnet deneyimini yaşarken, belediyeler de toplu sünnet şölenleriyle ihtiyaç sahibi çocukları zor günlerinde yalnız bırakmıyor.

- Kalpler sünnetçiyi görünce pıt pıt atıyor

AA muhabiri, Yenimahalle Belediyesi tarafından 550 çocuğun topluca sünnet ettirilmesine tanıklık etti.

Sünnet dolayısıyla süslenen evler, giydirilen birbirinden şık kostümler ve çeşitli hediyelerle masalsı bir dünyanın kahramanına dönüştürülen çocukların yaşadıkları mutluluk ve heyecan, sünnetçinin elindeki çantasıyla kapıda belirdiği ana kadar sürüyor.

Gözlerinden yaşlar süzülürken sünnet masasına yatırılan çocukların endişe ve korkuları, o anda çekilen fotoğraflara yansıyor.

Sünnet çocuklarının içinde bulundukları gerginliği ve yaşadıkları acıyı dindirmek ise anne ve babanın güven veren ve sakinleştiren dokunuşları ile neşeli palyaçolara kalıyor.

Kaynak: AA