Edirne'de Yaz Spor Okulu

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Yaz Spor Okullarında öğrenciler yaz tatili boyunca çeşitli spor dalları ve geleneksel sporlara yönelik eğitimler alacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Yaz Spor Okullarında öğrenciler yaz tatili boyunca çeşitli spor dalları ve geleneksel sporlara yönelik eğitimler alacak.

Yaz Spor Okulları, Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda düzenlenen törenle başladı.

Edirne'de 3 aylık yaz tatili boyunca yaklaşık 10 bin öğrenci, hentbol, futbol, basketbol, voleybol, aerobik, atletizm, satranç, su topu, karate ve eskrimin de aralarında bulunduğu 27 spor dalına katılabilecek. Kurslarda okçuluk, aba, şalvar, kuşak güreşleri, matrak ve mas gibi geleneksel sporlar da yer alacak.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin ülkedeki her çocukta spor bilinci oluşturmak olduğunu kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının bu konuda son yıllarda büyük ivme yakaladığını belirten Ocak, şöyle konuştu:

'Tesisleşme noktasında da çok ileri noktaya geldik. Cumhuriyet tarihinde yapılan tesislerin neredeyse iki katı tesis yaptık. Yaz spor okullarındaki branş sayısı da arttı. Özellikle bunların olimpik branşlar olmasına özen gösteriyoruz. Sayabileceğimiz bütün spor dallarının yanı sıra geleneksel spor dallarını da yaz spor okullarına entegre ettik. Birçok spor dalında başarı elde ettik. 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında elde ettiğimiz başarıyı, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında çeşitli spor dallarında daha da artırmayı hedefliyoruz. Sonuç olarak, olimpik sporcuların temeli yaz okulunda atılıyor diyebiliriz.'

İlkokul öğrencisi oğlu yaz okuluna katılan baba Fatih İlk de çocukların yaz tatilini sporla değerlendirmesinin toplumun geleceği açısından güzel bir adım olduğunu, çocukların yaz spor okulunda her anlamda gelişim sağladığını anlattı.

İlk, 'Oğlum evde oturup tatili televizyon karşısında geçirmektense yaz tatilini spor yaparak geçiriyor. Kendi sağlığı açısından da faydalı. Biz çok memnunuz, böyle bir imkan sunulduğu için teşekkür ederiz.' dedi.

İlkokul öğrencisi oğlu yaz okuluna katılan anne Özgür Kurt ise yaz spor okulunun çocuklara hem sosyal hemde fiziksel açıdan gelişim sağladığını belirtti. Çocukların öz güveninin artığını ifade eden Kurt, 'Çocuğumuzun kilo almasını istemiyoruz ayrıca teknolojiden de biraz uzak durmasını spora yönelmesini istiyoruz. Bunun faydalarını da gördük açıkçası. Yaz spor okulu çocuğumuzun evde bilgisayara, tablete ya da televizyona bağımlı olmasını engelledi. Kışın da antrenmanlara devam edeceğiz' diye konuştu.
Kaynak: AA