'Denizler Pırıl Pırıl Olacak'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Sahil bölgesinde yapılan ilave 4 arıtma tesisi ile Badırga ve Akçalar'daki 2 arıtma tesisinin tamamlanmasıyla önümüzdeki yıl denizler pırıl pırıl hale gelecek'.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sahil bölgesinde yapılan ek 4 arıtma tesisi ile Badırga ve Akçalar'daki 2 arıtma tesisinin tamamlanmasıyla gelecek yıl denizlerin pırıl pırıl hale geleceğini bildirdi.

Altepe, yazılı açıklamasında, Bursa'nın gerçek anlamda sahil kenti olması ve turizmden hak ettiği payı alması için 115 kilometre deniz sahili ve yaklaşık 180 kilometrelik göl sahilinde Büyükşehir Belediyesinin altyapı yatırımlarını sürdürdüğünü belirtti.

Gemlik Körfezi başta olmak üzere Mudanya ve Karacabey sahillerini kirlilikten arındıracak arıtma tesislerinin inşaatlarının devam ettiğini aktaran Altepe, kolektör imalatlarıyla evsel atıkların denize doğrudan deşarjının önüne geçildiğini vurguladı.

Altepe, Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde rahatlıkla denize girilebilirken, tüm arıtma tesislerinin tamamlanmasıyla gelecek yıl Bursa sahillerinin temizlik açısından Akdeniz sahillerini aratmayacağını kaydetti.

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için yatırımları sürdürdüklerini bildiren Altepe, en büyük hedeflerinin gelecek kuşaklara miras bırakılacak hava, su ve toprağın temizliğinin sağlanması olduğuna dikkati çekti.

Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak derelerin temiz akmasını ve temiz şekilde denizle buluşmasını sağlamak için yatırımlara devam ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

'Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde 4 arıtma tesisi inşa ediliyor. Diğer taraftan kolektörlerle birlikte konutların atıklarının denize direkt deşarj edilmesi engelleniyor. Böylelikle sahillerimiz temizlenmeye başladı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey'de rahatlıkla denize girilebiliyor. Sahil bölgesinde yapılan ilave 4 arıtma tesisi ile Badırga ve Akçalar'daki 2 arıtma tesisinin tamamlanmasıyla önümüzdeki yıl denizler pırıl pırıl hale gelecek. Gerçek anlamda sahil kenti, turizm kenti olma yolunda önemli mesafe katetmiş olacağız.'
Kaynak: AA