Çaycuma Belediyesinden Bisiklet Kampanyası

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 'Yarısı sizden, yarısı bizden' bisiklet kampanyasının devam ettiğini bildirdi.



Başkan Kantarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları kampanya kapsamında Çaycuma ilçesinde toplam 600 bisiklet dağıtıldığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen toplam 200 bisikletin de ücretsiz dağıtılacağını ifade eden Kantarcı, şöyle konuştu:

'Yaygınlaşması ve otomobile alışkın insanların birden bisiklete geçmesi kolay olmadı. İlk başlarda tepkilerle karşılaştık. Ancak gelinen şu noktada Çaycuma'da bisikletle ilgili bir sorun yaşamıyoruz. Buna insanlarımız alıştı. Çaycuma artık bir bisiklet kenti olarak anılacaktır. Bu konudaki ünümüz yalnız Zonguldak ve ülkeye değil, tüm dünyaya yayılmaktadır. Her yerden çok güzel tepkiler alıyoruz. Ülkedeki büyük bisiklet organizasyonları Çaycuma'yı çok yakından takip ettiklerini ifade ediyorlar. Yaptığımız etkinliklerle bisikletin iyi ve yararlı bir ulaşım aracı olduğunu sürekli işliyoruz. Dağıttığımız bisikletlerden sahip olan arkadaşlarımız da bu konuda kendilerini görevli saymalı herkese bunu anlatmalıdır. Bisikleti hiçbir zaman ellerinden bırakmamaları gerekiyor. Şu anda bisiklet yolu uzunluğumuz 10 kilometre civarına erişti. İnşallah Filyos Çayı üzerine iki köprünün yapılması, üniversite ile olan bağın daha kolay hale gelmesiyle öğrencilerimizin de işi kolaylaşacaktır.'

Kaynak: AA