Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Altun Açıklaması

'Devletimizin şefkatli yüzünü göstermeye devam edeceğiz'.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İsmetullah Altun, müdürlük olarak ihtiyaç sahibi ailelere maddi ve manevi destek sağladıklarını söyledi.

Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi vatandaşlara hem ekonomik hem de sosyal destek bakımından ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti.

Sosyal Destek Programı (SED) kapsamında alan taramalarına başladıklarını, temmuz ayında 12 personel alarak daha güçlü bir kadroyla da alan taramasını sürdüreceklerini ifade eden Altun, şöyle konuştu:

'Geçen yıl yaşanan terör hadiselerinden dolayı kentte göç eden terör mağduru ailelere destek vermeye devam ediyoruz. Çoğu terör mağduru aileler kentlerine geri döndü. Ama ilimizde kalan ailelere destek olmaya devam ediyoruz. Devletimizin şefkatli yüzünü göstermeye devam edeceğiz. Vatandaşımıza devletimizin hem sosyal devlet yüzünü hem de diğer bütün hizmetlerini götürmek için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör olaylarından dolayı Bitlis'in Tatvan ilçesine yerleşen Yıldız Yeşil de, 'Buraya taşındığımızda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na (SYDV) başvurduk. Bize erzak ve para yardımında bulundular. Daha sonra sosyal hizmetlere başvurduk. Ardından gelip bizi ziyaret ettiler. Verilen yardımlarla kiramızı ödedik. Desteklerini hiç kesmediler, şu anda da yardım ediyorlar. Memleketime dönmeyi çok istiyorum. Çünkü bütün tanıdıklarımız ve ailem orada.'​ dedi.
Kaynak: AA