Giresun Valisi Karahan Açıklaması

'Görevimizin ifası sırasında ülkemizin içerisinde bulunduğu bu hassas dönemin etkilerini Giresun’da yaşamış bir vali olarak, tüm zorluklara ve ihanet odaklarına karşı, sizlerle iş birliği ve birlikte el ele vererek mücadele ettik'.

Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Denizli Valiliğine atanan Hasan Karahan, Giresun'da görev yaptığı süre içerisinde tüm zorluklara ve ihanet odaklarına karşı, vatandaşların da iş birliğiyle mücadele ettiğini bildirdi.

Vali Karahan, yaptığı yazılı açıklamada, 30 Haziran Cuma günü yeni görev yeri olan Denizli'ye gideceğini ifade etti.

Giresun Valiliği görevine 17 Ağustos 2013 tarihinde başladığını anımsatan Karahan, vatandaşların yakın ilgisi, desteği ve sevgisini hep yanında hissettiğini kaydetti.

Valilik makamını, halkla devlet arasında bir köprü olma görevi olarak kabul ederek, bu bakış açısıyla devletin millete hizmet amacıyla var olduğu bilinciyle görev süresinde hareket ettiğini kaydeden Karahan, şunları vurguladı:

'İdare ile halkımız arasındaki ilişkinin doğru bir şekilde kurulmasını en önemli hedeflerimden birisi olarak gördüm. Bu hedef doğrultusunda adil, tarafsız, hukukun üstünlüğüne saygılı, hesap verebilen, vatandaşın isteklerine duyarlı, açıklığı, katılımı ve işbirliğini önemseyen, görevini sevgiyle yapan bir idari yapı oluşturulmasına büyük önem vererek, görev yaptığım süre içerisinde hak, hakikat ve adalet ölçüleri içerisinde olmaya azami derecede özen gösterdim.'

Mümkün olabildiğince Giresun’un ve Giresunlunun menfaatlerini üstte tuttuğunu aktaran Karahan, kendisine desteklerini esirgemeyen başta Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli olmak üzere herkese teşekkür etti.

Giresun'da görev yapmaktan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getiren Karahan, şunları kaydetti:

'Bu görevimizin ifası sırasında ülkemizin içerisinde bulunduğu bu hassas dönemin etkilerini Giresun’da yaşamış bir vali olarak, tüm zorluklara ve ihanet odaklarına karşı, sizlerle iş birliği ve birlikte el ele vererek mücadele ettik. Bu mücadeleyi verirken de ilk valiliğim Giresun gibi, Milli mücadelenin en önemli aşamalarına damgasını vurmuş şahsiyetlere ev sahipliği yapmış, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Kurtuluş Savaşında, hiç işgale uğramadığı halde 42. ve 47. Gönüllü Alayları gibi sadece Giresunlulardan oluşan iki tane gönüllü alay çıkartmış, kendine has özelliği ve güzellikleri olan bir ilde yürütmek benim için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olmuştur.'

Kaynak: AA