FETÖ'nün PAÜ Yapılanması Davası

Denizli'de terör örgütünün üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 68'i tutuklu 115 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla dava açılan 68'i tutuklu 115 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık eski PAÜ Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Mustafa Gölcü, üniversitede terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden olduğu şeklindeki suçlamaları reddederek bu yapıyla hiçbir zaman alakası olmadığını ileri sürdü.

Davada tutuksuz yargılanan eski PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı'nın savunmasında her defasında 'Valilik, emniyet ve savcılıktan bilgiler doğrultusunda açığa alma işlemi yapılmıştır' sözlerine atıfta bulunan Gölcü, 'Hüseyin Bağcı açığa alınacak listesini kendisi hazırlamış. Ayrıca 18 Temmuz 2016 tarihinde karanlık güçleri Alaaddin Şen, Yaşar Enli ve Ahmet Akçay'ın hazırladığı listeler işleme konulmuştur.' iddiasında bulundu.

Mahkemede ifadesine başvurulan Gölcü'nün o dönemdeki sekreteri Dilek Dağ ise Gölcü'nün odasında yüksek sesle toplantılar yaptığını belirterek 'Mustafa Gölcü odasında sürekli toplantılar yapardı. Ne konuşulduğunu bilmiyorum ama yüksek sesli konuşmalar olurdu. Toplantılara katılanları tanımıyorum. Bazen okuldan hocalar da olurdu. Ben Gölcü'ye karşı bir yemek teklifinde bulunmadım. Kendisi bana iftira atmıştır.' dedi.

Bunun üzerine sekreteri Dilek Dağ'ın söylediklerinin doğru olmadığını öne süren Gölcü, şunları söyledi:

'Dilek Dağ, FETÖ lideri Gülen'in sohbetlerini bilgisayardan dinliyordu. Engin Tan isimli kişi ifadesinde de kendisini sözlü olarak defalarca uyardığını söyledi. Bununla birlikte Hilal Can isimli kişi de aynı sebepten dolayı Dilek Dağ'ı uyarmıştı. Benim burada eşim de var ama söylemekte sakınca görmüyorum. Dilek Dağ bir gün mesai çıkışında odama geldi. Zaten gayri ahlaki davranıyordu. İş çıkışında bana 'Hocam çok çalışıyorsunuz. Kendinize vakit ayırmıyorsunuz, yemeğe çıkalım.' teklifinde bulundu. Ben teklifi kabul etmedim. O beni tahrik etmeye çalıştı.'

Darbe karşıtı olduğunu savunan Göl, bunu göstermek için Engin Tan ile beraber darbe gecesinde Delikliçınar Meydanı'na geldiklerini belirtti.

Duruşma yarın devam edecek.
Kaynak: AA