Edirne Belediyesi Provokasyonlara Karşı Uyardı

Kentteki hayvan barınağı ile ilgili son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımların karalamaya yönelik olduğu belirtildi.

Edirne Belediyesi, kentteki hayvan barınağı ile ilgili sosyal medya üzerinden son günlerde yapılan bazı paylaşımların provokasyona yönelik olduğunu bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, son günlerde barınakla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan bazı paylaşımların karalamaya yönelik olduğu kaydedildi.

Hafta sonu zifte bulanmış halde bulunarak barınağa getirilen kediyi temizlenmesi sonrası barınağa bırakmayı reddeden kişilerin çektikleri videoları sosyal medyadan paylaştıkları anımsatılan açıklamada, şunlar belirtildi:

'25 Haziran Pazar günü nöbetçi teknisyenlerimizin vardiya değişimi sırasında barınağımıza zifte bulanmış bir kedi getirilmiştir. Kediyi tedavisi için barınağa bırakmayı reddeden vatandaşlar, sadece fikir danışmak için geldiklerini belirtip bekçimiz ile kedinin temizliğini sağlamışlardır. Ziyarette hasta sokak hayvanlarının bulunduğu bölüme giden vatandaşlar, onların video ve fotoğraflarını çekerek hayvanlarla ilgilenilmediğini iddia etmişlerdir. Bayramın 1 ve 2. günü acil vakalar için özel kliniklerle anlaşılmış olup, birçok sokak hayvanının tedavisi barınağımızda gerçekleştirilmeye devam edilmiştir.'

- 'Paylaşımlar hakarete varıyor'

Paylaşımlarda hakaretler olduğu belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

'Sosyal medya üzerinden hakarete varan paylaşımlar yapan Barış Şengün isimli vatandaş barınağımızdan sorumlu Başkan Yardımcımız Ertuğrul Tanrıkulu tarafından iddialarla ilgili gerekli incelemeyi yapmak üzere barınağa davet edilmiştir. Bayramın 2. günü sabah Şengün'ü barınakta bekleyen Tanrıkulu, yapıcı ve ilgili tavrına rağmen Şengün'ün gerçeği yansıtmayan beyanlarına maruz kalmıştır. Bayramın 3. gününde de aynı şekilde provokasyonlarına devam eden Şengün, gecenin ilerleyen saatlerinde barınağa geldiğinde can güvenliğinin tehlikeye gireceğini iddia ederek basın mensupları ve emniyet güçleri çağrıldığı takdirde oraya geleceğini beyan etmiştir.

Tanrıkulu bu beyan üzerine gece barınağa giderek basın mensupları ve jandarma ekipleriyle barınakta Şengün’ü beklemeye başlamıştır. Şengün’e sosyal medya üzerinden kendisini beklediklerini iletmiş olsa da hiçbir cevap alamamış, 1,5 saat bekledikten sonra oradan ayrılmıştır.'

Paylaşımlarla hayvanseverlerin duygularının sömürüldüğü aktarılan açıklamada, 'Bu tavır barınaktaki hayvanlara yardımcı olmayacağı gibi çalışanlarımızın gayretli çalışmalarına da asla engel olamayacaktır. Trakya'nın en iyi hayvan barınağı olarak aynı kararlılıkla sokak hayvanlarımızı yaşatma çabamız devam edecektir. Tüm hayvanseverlerimizi sosyal medya üzerinden provokasyonlarına devam eden bu şahıslara itibar etmeyip, gerçekleri kendi gözleri ile görmeleri için barınağımıza davet ediyoruz.' denildi.
Kaynak: AA