Çankaya Belediyesinden 5 Yeni 'Çankaya Evi'

Çankaya Belediyesince, vatandaşların sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlamak amacıyla hizmet veren Çankaya Evleri'nin yenileri yapılıyor.

Çankaya Belediyesi tarafından, vatandaşların sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlamak amacıyla hizmet veren Çankaya Evlerinin yenileri hizmete açılacak.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 22 Çankaya Evi ile 20 bini aşkın vatandaşa hizmet veren belediye tarafından, Bilkent, Mutlukent, Esat, Oran ve 100. Yıl'da 5 yeni Çankaya Evinin daha yapım çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

2016 yılının son üç ayındaki yatırım programı kapsamında temeli atılan Oran ve 100. Yıl Çankaya Evlerinin yanı sıra 2017'de Esat, Mutlukent ve Bilkent Çamlık Çankaya Evlerinin de inşaatına başlandı. Yapımı süren 5 yeni Çankaya Evinin tamamlanmasıyla 27 Çankaya Evi ile hizmet verecek olan belediye, buralardan yararlanacak kişi sayısını 5 bin daha artırmayı hedefliyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Evlerinde vatandaşların kişisel ilgi alanlarında kendilerini geliştirebileceğini ve meslek edindirme kurslarına katılabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımız istekleri ve ilgileri doğrultusunda Çankaya Evlerinden istedikleri gibi yararlanabilirler. Hem çocuklarımıza hem anne babalarına hem de büyükanne ve büyükbabalara aynı anda hizmet verebilen Çankaya Evlerimizin kapıları genç arkadaşlarımıza da açık. Gençlerimiz buralarda kütüphaneden faydalanıp derslerine çalışabilirler. Biz bu evleri her yaş grubuna göre tasarladık. Daha büyük kapasitede planladığımız yeni Çankaya Evlerimiz de hizmete girdiğinde 25 bin Çankayalıya bu hizmetleri sunmuş olacağız.'

Yapımı devam eden 5 yeni Çankaya Evinde, derslikler, atölyeler, çok amaçlı salonlar, çocuk oyun odaları, yaşlı vatandaşların sohbet ederek vakit geçirebileceği 'Baharevleri' ve spor salonları bulunacak.

Resim, dikiş, yabancı dil, bilgisayar gibi hobi ve meslek edindirmeye yönelik yaklaşık 100 farklı kursun verildiği Çankaya Evlerinde vatandaşların sosyalleşmesine de olanak sağlanıyor.
Kaynak: AA