Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Yol Çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte ana arterler ve mahallelerde yol yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiği ifade edildi.

Asfaltlama çalışmaları başta olmak üzere yol bakım ve onarım çalışmaları, istinat duvarı, menfez gibi çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından ivedilikle sürdürüldüğünün aktarıldığı açıklamada, hava şartları dolayısıyla asfaltlama sezonunun Mayıs ayı sonlarında açıldığı ve 27 Haziran itibariyle belediye tesislerinde 82 bin ton asfalt üreterek yollara serildiği kaydedildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Yomra İkisu Grup Yolunda aşınma asfaltı (ikinci tabaka) serim işlemine geçildiği ifade edilerek, bölgedeki birçok mahalleye ulaşımı sağlayan İkisu Grup Yolu'nu yeniden inşa etmek için planlama çalışmalarının ardından ilk olarak gerekli olan altyapı çalışmaları gerçekleştirildiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili olarak, yollarda geçici değil, uzun yıllar hizmet edecek, kalıcı, altyapısı sağlam çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Trabzon'un ihtiyaçları çerçevesinde çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

'Sadece geçen yıl yollarımızda 100 milyon liralık çalışma yaptık. Bu rakam Trabzon için dev bir bütçedir. Trabzon tarihinde daha önce mahalle yollarına bu denli büyük bütçe ile yatırım yapılmamıştır. Ancak hepimiz biliyoruz ki ülkemizin en büyük yol ağına sahip olan Trabzon'umuzun yol sorunlarını ortadan kaldırmak için bu denli büyük bütçeli yol çalışmalarının yıllar boyunca üst üste tekrarlanması gerekmektedir. Bu kapsamda 2014 yılında olduğu gibi 2017 yılında da yol çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz.'

Kaynak: AA