Şeyh Şaban-I Veli Türbesinde Bayram Yoğunluğu

Kastamonu'da bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Türbesinde, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.

Hacı Bektaş-ı Veli, Hacı Murad-ı Veli ve Hacı Bayram-ı Veli gibi Anadolu'nun büyük evliyalarından biri kabul edilen Şeyh Şaban-ı Veli'nin türbesi özellikle ramazan ayında Türkiye'nin birçok noktasından ve Müslüman ülkelerden ziyaretçi akınına uğradı. Ramazan Bayramı'nda da türbedeki yoğunluk devam etti.

Türbeyi ziyaret eden Ganalı Süleyman Bandaud Yakubu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye üniversite eğitimi için geldiğini belirterek, 'Türkiye'de üniversite okumak istiyorum. Bunun için öncelikle Türkçe öğreniyorum. Türkçeyi öğrendikten sonra önümüzdeki yıl üniversite eğitimi almaya başlayacağım.' dedi.

Arkadaşları ile bayram tatilini değerlendirdiğini ifade eden Yakubu, 'Arkadaşlarımla bayram tatilinde Kastamonu'ya geldim. Burada Şeyh Şaban-ı Veli'nin türbesini ziyaret ettik. Namaz kılıp dua ettik.' diye konuştu.

Tanzanyalı Salim Ally ise 'Üniversiteye girmek için Türkçe öğreniyoruz. Bayram tatilinde Kastamonu'da olmaktan mutluyum. Burası çok güzel bir yer. Kastamonuyu gezdik türbede dua ettik.' dedi.

İstanbul'da yaşayan Mehmet Çimen de ramazan ayında, bayramlarda ve önemli günlerde türbeyi ziyaret ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA