Sakarya'daki Darbe Girişimi Davası Yarın Görülecek

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliğinin işgaliyle ilgili 220 asker, 2 sivil ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün 'hava kuvvetleri imamı' olduğu belirtilen firari Adil Öksüz'ün yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek Duruşmada, önceki celselerde savunması alınamayan 84 sanık dinlenilecek.

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile örgütün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz'ün de aralarında bulunduğu 224 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın görülecek.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki, 86'sı tutuklu 224 sanıklı davanın üçüncü duruşmasında, önceki celselerde savunması alınamayan 84 sanık dinlenilecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun, Kurmay Albay Bahri Gürhan, Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan, Albay Ahmet Üzer, Yarbay İsmail Öcal, Binbaşı Ali Şahin, Yüzbaşı Yavuz Soyer, Üsteğmen Kayhan Demir, davanın sanıkları arasında bulunuyor.

Özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'nda görülen davanın ilk duruşmasında 138 tutuklu sanık savunma yapmış, ikinci duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu 52 sanığı adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etmişti.

Davanın üçüncü duruşması, sanık sayısı fazla olduğu için kameralar ile LCD monitörler, farklı şehir veya lokasyonlardaki mahkemelerle iletişimi sağlayacak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) gibi teknik cihazlarla donatılan Ferizli Spor Salonu'nda yapılacak.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliğinin işgaline ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün sözde 'hava kuvvetleri imamı' firari Adil Öksüz, meslekten ihraç edilen askerler 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Kurmay Albay Uğur Coşkun, Kurmay Albay Bahri Gürhan, eski Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlhan Aysan, Albay Ahmet Üzer, Yarbay İsmail Öcal, Binbaşı Ali Şahin, Yüzbaşı Yavuz Soyer, Üsteğmen Kayhan Demir ile 171 asker ve bir sivil şüpheli hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 'anayasayı ihlal' suçunu düzenleyen 309, 'kasten öldürme' suçunu düzenleyen 81. ve 35. maddeleri uyarınca birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 185 yıl 6 aydan 319'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Subay, astsubay, erbaş, erler ve bir sivilden oluşan 42 şüpheli hakkında da çeşitli suçlardan hapis cezaları talep edilen iddianamede, 50 şüpheli hakkında ise 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Vali Hüseyin Avni Coş'un müşteki olarak bulunduğu iddianamede, Valiliğin işgali sırasında yaralanan 19 vatandaş da mağdur olarak yer alıyor.
Kaynak: AA