Limon Armudu Hasadı Başladı

Turgutlu'nun Osmancık Mahallesi'nde yetiştirilen limon armudu, bu yıl verimi ve fiyatıyla üreticisini memnun etti.

Turgutlu ilçesinde bağlı Osmancık Mahallesi'nde yetişen, kokusu ve aroması ile ünlü limon armudunun hasadına başlandı.

Osmancıklı meyve üreticileri, mahalleyle özdeş limon armudunu toplamaya başladı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte meyve bahçelerine gelen üreticiler, hasat ettikleri limon armudunu, kilosu 4-5 liradan satışa sunuyor.

Bir ağaçtan ortalama 100 ile 150 kilogram ürün alınabildiği Osmancık'ta, üreticiler bu yılki verim ve fiyattan memnun olduklarını ifade etti

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgutlu'nun her köşesinden bir ürün alındığını ve meyveleri ile ünlü Osmancık'ta yetişen limon armudunun büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Armut üreticisinin bu yıl emeklerini karşılığını aldığını ifade ederek, 'Çiftçilerimiz fiyatlardan ve rekolteden memnunlar. Allah emeklerini zayi etmesin. Onların mutlu olması bizi de mutlu ediyor.' dedi.

Armut yetiştiricisi Salim Çetin, bu seneki armut piyasasının güzel olduğunu, çiftçilerin durumdan memnun olduklarını söyledi.

Armut hasadının 15-20 gün daha süreceğini dile getiren Çetin, hasat ettikleri ürünlerin İngiltere, KKTC, Hollanda ve Rusya'ya da ihraç edildiğini kaydetti.
Kaynak: AA