Karadeniz'de Yayla Ve Tabiat Parkları Tatilcilerin İlgi Odağı

Karadeniz'de içerisinde şelale, traverten, akarsular, göller, anıt ağaçlar gibi doğal güzellikler ve kültür varlıkları bulunduran tabiat parkları ve yaylalar bayram tatilinde vatandaşların ilgi odağı oldu Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Gürgenci: 'Tabiat parkları, doğal güzelliklerin büyük bölümünü içerisinde barındırıyor. Gün geçtikçe bu parklara gelen ziyaretçi sayılarında artış yaşanıyor'

Karadeniz'de içerisinde şelale, traverten, akarsular, göller, anıt ağaçlar gibi doğal güzellikler ve kültür varlıkları bulunduran tabiat parkları ve yaylalar bayram tatilinde vatandaşların ilgi odağı oldu.

Dereli ilçesindeki Kuzalan Şelalesi, subasar ormanları, göller, travarten grubuyla öne çıkan Kuzalan Tabiat Parkı, yaylanın tüm güzelliklerini içerisinde bulunduran Koçkayası Tabiat Parkı ve Ağaçbaşı Tabiat Parkı ziyaretçileri ağırladı.

Espiye ilçesinde asırlık değirmenleri ve şelaleleriyle doğa ve kültürü buluşturan Yedi Değirmenler Tabiat Parkı da ziyaret edilen yerler arasında yer aldı.

Tabiat parklarını ziyaret eden tatilciler, şelaleler ve göllerin arasında fotoğraf çektirip tabiat parklarının doğal ve kültürel tüm güzelliklerini keşfetme şansı yakaladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce oluşturulan tabiat parklarının turizme önemli ölçüde katkı sağladığını söyledi.

Giresun'da dört tabiat parkının yer aldığını dile getiren Gürgenci, şöyle devam etti:

'Tabiat parkları, doğal güzelliklerin büyük bölümünü içerisinde barındırıyor. Gün geçtikçe bu parklara gelen ziyaretçi sayılarında artış yaşanıyor. Her geçen yıl daha da ilgi görüyor. Bu ilgide tabiat parklarının içerisinde nadir rastlanan göller, akarsular, şelaleler, ağaçlar, travertenler, kültürel varlıklar önemli bir faktör.'

Ramazan Bayramı dolayısıyla özellikle yerli ziyaretçilerin tabiat parklarına yoğun bir ilgi gösterdiğini ifade eden Gürgenci, 'Bayram için memlekete gelen ya da ailesiyle bayram tatili geçiren vatandaşlar, buraları ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Sosyal medyada bir çok kişi bu parklardan paylaşımda bulunduğunu da gözlemliyoruz.' dedi.

Gürgenci, geçen yıla oranla ziyaretçi sayılarındaki artışa dikkati çekerek, tabiat parklarına ilginin artacağını beklediklerini kaydetti.

- Ordu

Ordu'da Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen gurbetçiler, yayla ve tabiat parklarına akın ederek, doğal ortamın tadını çıkardı.

Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası da Ramazan Bayramı boyunca en çok ziyaretçi ağırlayan bölgelerden birisi oldu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatilin kısa olmasına rağmen yaylaya çıkan gurbetçi sayısının hayli fazla olduğunu söyledi.

Tatilin başladığı ilk günden bu yana 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylasına binlerce kişinin geldiği dile getiren Kaya, 'Yaylaya çıkan tatilcilerimiz, serin havanın ve doğal güzelliklerin tadını çıkardı. Yaylaya çıkan herkesin ihtiyaçları en iyi şekilde karşılandı. Havanın da güzel olmasıyla yaylaya olan ilgi oldukça fazlaydı. Tüm gurbetçilerimize teşekkür ederiz.' diye konuştu.

- Ulugöl Tabiat Parkı

Bölgede yaylaların dışında ilgi gören başka bir yer ise Gölköy ilçesindeki Ulugöl oldu.

2009 yılında Türkiye’nin 36. tabiat parkı olarak ilan edilen Ulugöl, en az yaylalar kadar ilgi gördü.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ulugöl'ün son yıllarda yürütülen tanıtım faaliyetleriyle adının çok sık duyulduğunu dile getirdi.

Ulugöl'ün bozulmamış doğal yapısının halen en iyi şekilde korunduğunu kaydeden Toparlak, gölün çevresine yapılan 10 adet bungalovun da tatilcileri memnun ettiğini aktardı.

Toparlak, bayramı fırsat bilen tatilcilerin piknik için Ulugöl'ü tercih ettiğini, Ulugöl'e yaz boyunca ilginin sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA