Heniyye'den Liderlere Bayram Tebriği

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu'l Gayt'ın bayramlarını tebrik etti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu'l Gayt ile telefonda görüşerek bayramlarını kutladı.

Heniyye'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayan Heniyye, Türk halkının Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarıyla ilgili Erdoğan'a bilgi veren Heniyye, Türkiye'nin Filistin meselesindeki tutumu ve Gazze'ye yönelik insani yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise insani yardımların Gazze'ye ulaşmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Türkiye'nin Filistin ve Gazze halkına yardımlarının süreceğini dile getiren Erdoğan, Filistin halkının bayramını kutladığını belirtti.

Heniyye, Sibsi ile görüşmesinde de Tunus'un Filistin meselesine verdiği desteği övdü. Heniyye-Ebu'l Gayt görüşmesinde ise Filistin meselesiyle alakalı siyasi gelişmeler, Arap dünyasında son dönemde yaşananlar ve Arap Birliğinin kardeş ülkeler arasındaki krizlerin çözümünde oynadığı rol değerlendirildi.
Kaynak: AA