Büyükşehirden Taksicilere Modern Durak

İçel Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında görüntü kirliliğine neden olan ve ihtiyacı karşılamayan taksi duraklarını yeniledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Caddesi, Silifke Caddesi ve Kuvayi Milliye Caddesi gibi trafiğin yoğun olduğu caddelerde taksi duraklarına modern bir görünüm kazandırıldığı ifade edildi.

Taksicilerin daha sağlıklı bir ortamda çalışmalarını sağlamak ve duraklara kent estetiğine uygun bir görüntü kazandırmak amacıyla atıl durumda bulunan taksi duraklarının yerine yenilerinin yapıldığının aktarıldığı açıklamada, yeni durakların konumlara uygun şekilde modernize edildiği kaydedildi.

Taksici Abdullah Metin, 14 yıldır İçel'de taksicilik yaptığını ve yeni taksi duraklarının müşteri potansiyelini arttırdığını belirtti.

Belediyenin durağın yerini değiştirdiği ve daha iyi bir konuma yerleştirdiğini vurgulayan Metin, 'Eski yerimize göre daha iyi oldu. Bize bir statü kazandırdı. Taksilerimizi park edebileceğimiz ve bizim cep diye adlandırdığımız yerleri yaptı. Bu sayede minibüs ve diğer araçlar bizim alanımıza giremez oldu. Taksi durağımızın yeri değişince müşteri potansiyelimiz de arttı. Bu belediyemizin bize yaptığı çok büyük bir iyilik.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA