Anıt Çınar Serinliğin Adresi Oldu

Hatay'ın Hassa ilçesinde, geçen yıl anıt ağaç olarak tescillenen yaklaşık 850 yaşındaki çınar ağacı, sıcak yaz günlerinde gölgesinde serinleme imkanı sunuyor.

Hatay'ın Hassa ilçesinde anıt ağaç olarak tescillenen yaklaşık 850 yaşındaki çınar ağacı, mahalle halkının serinleme noktası oldu.

İlçeye bağlı Zeytinoba Mahallesi'nde bulunan çınar ağacı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce geçen yıl şubat ayında 'anıt ağaç' olarak tescillendi.

Bilimsel tür adı platanus orientalis (doğu çınarı) olan anıt ağaç, özellikle yaz aylarında sıcak havadan bunalanların serinlemek için uğradığı yerlerin başında geliyor.

Zeytinoba Mahalle Muhtarı Emri Tütüncü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağacın mahallelerinin sembolü olduğunu söyledi.

Ağacın olduğu bölgenin özellikle sıcak yaz günlerinde vatandaşların serinlemek için uğradığı yerlerin başında geldiğini belirten Tütüncü, mahallelilerin düğün ve taziye gibi özel günlerde de asırlık ağacın gölgesinde bir araya geldiklerini ifade etti.
Kaynak: AA