St. Pierre Aziz Petrus Ve Pavlus Bayramı

Hatay Valisi Ata: 'Yüz yıllardır olduğu gibi bugün de hoşgörünün merkezi konumundaki ilimiz, bu müstesna özelliğinin verdiği güç ve dinamizmle dünya barışına örnek olmaya devam edecek'.

Hatay Valisi Erdal Ata, hoşgörünün merkezi konumundaki Hatay'ın dünya barışına örnek olmaya devam edeceğini belirtti.

Ata, St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ata, mesajında, Hristiyan vatandaşların St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı'nı en samimi duygularıyla tebrik ettiğini ifade etti.

Vatandaşların karşılıklı hoşgörüsüyle her türlü inanç ve kültürün ahenk içinde yaşama imkanı bulduğu Hatay'ın, dünyadaki ender güzelliklerden birine ev sahipliği yaptığını vurgulayan Ata, şunları kaydetti:

'Karşılıksız sevginin en nadide şekli ile kim olduğuna bakmaksızın her zaman bu hoşgörüyü yaşatan ilimiz halkı, her kültür ve inancın bayram sevincini aynı coşku ile paylaşmaktadır. Yüz yıllardır olduğu gibi bugün de hoşgörünün merkezi konumundaki ilimiz, bu müstesna özelliğinin verdiği güç ve dinamizmle dünya barışına örnek olmaya devam edecek; sergilediği bu ayrıcalıklı duruş ile daha huzurlu bir geleceğin kurulmasına ilham kaynağı olacaktır. Bu düşüncelerle, Hristiyan hemşehrilerimizin St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, bayram nedeniyle dünya barışı ve insanlığın huzuru için yapılacak dualara yürekten iştirak ediyor, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum.''
Kaynak: AA