Mesire Yerlerinde Bayram Yoğunluğu

Ramazan Bayramı dolayısıyla ücretsiz hizmet veren Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı mesire yerlerinde yoğunluk yaşandı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla ücretsiz hizmet veren Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı mesire yerleri, bayram tatilinde vatandaşların uğrak yerlerinden oldu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla mesire yerlerinin Ramazan Bayramı dolayısıyla ücretsiz hale getirilmesiyle 11. Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasındaki 5 ilde bulunan 13 mesire alanında yoğunluk oluştu.

Yakınları ile bayramlaşan vatandaşlar, hem serinlemek hem de piknik yapmak amacıyla mesire yerlerine akın etti.

Mesire alanının tadını ise en çok çocuklar çıkardı. Alanlarda bulunan çocuk oyun parkı, basketbol, voleybol ve futbol sahaları, çocukların eğlenceli zaman geçirmesini sağladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine, bölge müdürlüklerine bağlı mesire alanlarının, Bakan Eroğlu'nun talimatıyla bayram boyunca ücretsiz olacağını söyledi.

Gürültü ve stresten uzak bir bayram geçirmek, serinlemek isteyen vatandaşların mesire alanlarına büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Kılınçer, 'Vatandaşların doğayla iç içe, huzurlu vakit geçirebilmeleri için ücretsiz hale getirilen mesire alanları, tertemiz ve serin havasıyla da tercih sebebi oldu.' dedi.

Kılınçer, bayram haftasında binlerce kişinin mesire alanlarına geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

'Aileler hem keyifli vakit geçirdi hem de serin havanın tadını çıkardı. Binlerce kişinin aynı anda ve birbirini rahatsız etmeden piknik yapabildiği alanlara diğer illerden gelen aileler de ilgi gösterdi. Mesire alanlarında yoğunluk olmasına rağmen otopark sıkıntısı yaşanmadı.'
Kaynak: AA